چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام نماز بیماران | سجده نماز نشسته

پرسش :

افراد ناتوان و بیماران که نماز را نشسته بر زمین می خواند، ولی نمی توانند براى سجده مهر را روى زمین گذاشته و سجده کنند، سجده را چگونه انجام دهند؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: کسى که نمی تواند پیشانى را به زمین برساند باید به قدرى که مى تواند خم شود و مهر را روى محل بلندى گذاشته و طورى پیشانى را بر آن بگذارد که بگویند سجده کرده است و باید کف دست ها و زانوها و انگشتان پا را به طور معمول به زمین بگذارد.[1]

تبصره: اگر چیز بلندى نباشد که مهر را بر آن بگذارد، لازم است که مهر را با دست بلند کرده و بر آن سجده نماید.

پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 1068؛ خامنه ای، سایت، استفتاءات جدید، س 192.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.