جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و اینترنت خانه

پرسش :

آیا به علت پخش بعضی از آهنگ ها و تصاویر و فیلم هایی غیر شرعی در اینترنت، می توان خانواده و فرزندان را از نگهداری و نگاه به اینترنت محروم کرد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: اینترنت از ابزار مشترک محسوب می شود و قابلیت استفاده صحیح و ناصحیح را دارد و حاوی مطالب و مضامین خوب و بد است، به همین علت استفاده های مشروع از آن اشکالی ندارد و در صورتی که یقین دارید از آن استفاده حرام می کنند، می توانید آن را منع کنید، اما صرف احتمال یا شک در اینکه از آن به صورت حرام استفاده می کنند موجب تکلیف نیست، ولی سعی کنید تا جایی که مقدور است کنترل نمایید.[1]

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، استفتائات، جدید، س س 813؛ مکارم، احکام ویژه (600 مسأله)، ش 272؛ بهجت، استفتائات، امر به معروف، س 480؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2218 و سایت، پرسش و پاسخها، اینترنت؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.