يکشنبه، 12 مرداد 1399

چرا نماز در فروع دین مطرح شده؟

پرسش :

اگر نماز ستون دین است، چرا در فروع دین مطرح شده است؟

پاسخ :
نخست باید دانست که حیطه اصول دین، «اعتقاد و ایمان» است و حیطه فروع دین «عمل و تکالیف شرعی» است.

از آنجا که «نماز» از اعمال مهم شرعی است، در فروع از آن یاد می شود. درحالی که اصول دین، مجموعه باورهای بنیادی و پایه ای دین است که بیشتر جنبه نظری دارند. با این حال، قرار گرفتن امری در حیطه فروع دین، به معنای کم اهمیتی آن نیست.

بنابراین، نماز که از نوع عمل است، در محدوده فروع دین قرار می گیرد نماز را ستون دین نامیده اند؛ زیرا از بسیاری از گناهان و ناهنجاری ها جلوگیری می کند و سبب تداوم ارتباط با خداوند و حفظ بنیان های اعتقادی فرد می شود.

​​​​​​​منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، قم: انتشارات مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، 1389.