پنجشنبه، 23 مرداد 1399

علت سیاه شدن پا بعد از درمان جراحی شکستگی استخوان مچ پا

پرسش :

دختری ۲۳ ساله هستم که بر اثر تصادف مچ پایم دچار شکستگی شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت. هنوز بعد از گذشت ۲۱ روز از جراحی پایم را که پایین می گیرم سیاه می شود علت چیست؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
بعد از شکستگی های اندام تحتانی حال چه بصورت بسته درمان شده باشند و یا با عمل جراحی درمان گردند اندام تا مدتی ورم داشته و سرعت جریان خون وریدی در آن کند میشود. این وضعیت با آویزان کردن پا بیشتر شده که نتیجه آن کبود شدن پا است. با آویزان شدن پا خون وریدی که تیره و کبود است نمیتواند به راحتی از ساق بالا رفته و به قلب برسد. نتیجه اینست که این خون در ساق و مچ پا و خود پا دچار سکون میشود. خون وریدی تیره و کبود است و به همین خاطر رنگ پوست پا هم کبود میشود.

این روند کاملا طبیعی بوده و نباید موجب نگرانی بیمار شود.

کلا بیماری که به تازگی برای شکستگی در اندام تحتانی تحت عمل جراحی قرار گرفته است نباید پای خود را مدت زیادی به پایین آویزان کند. آویزان کردن پا موجب افزایش تورم و کبودی رنگ آن میشود. هر وقت این اتفاق برای بیمار افتاد باید دراز کشیده و پای خود را حدود یک وجب از سطح قلب بالاتر بگیرد. چند دقیقه ماندن در این وضعیت ورم را کم کرده و رنگ پوست را به حالت اول برمیگرداند.

این وضعیت تا وقتی بیمار نتواند بر روی پای خود وزن بگذارد وجود دارد. وقتی که شکستگی مچ پا جوش خورد و بیمار توانست بدون کمک عصا با هر دو پای خود راه برود این مشکلات بتدریج ار بین میروند.
​​​​​​​
منبع: ایران ارتوپد