پنجشنبه، 23 مرداد 1399

درمان تورم مچ پا بعد از شکستگی استخوان

پرسش :

من حدود ۲ ماه است که گچ پایم را بعد از شکستن مچ پا باز کردم ولی هنوز مقداری ورم دارد به دکتر که مراجعه نمودم آمپول D3 و ب کمپلکس تجویز نمودند می خواستم سئوال کنم آیا این آمپولها اثری در کم کردن ورم دارند و اینکه آیا تزریق آنها ضروری است؟ آیا کم کردن وزن می تواند کمکی در خصوص کم شدن ورم نماید؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
مچ پا بعد از شکستگی ممکن است تا مدتها دچار ورم باشد. علت این ورم التهابی است که تا مدتها در بافت نرم مچ پا وجود دارد. اختلال سیستم عصبی سمپاتیک در تنظیم نفوذپذیری مویرگ های ناحیه آسیب دیده هم میتواند موجب تورم مچ پا شود.

ویتامین ها تاثیر محسوسی در کاهش این تورم ندارند. کم کردن وزن میتواند تا حدودی این تورم را کاهش دهد.

درمان اصلی در کم کردن این تورم عبارتست از:
- انجام نرمش های کششی و تقویتی مچ پا
- بستن مچ و کف پا با مچ بند کشی یا جوراب واریس
- استفاده از داروهای ضد التهاب
- اجتناب از ایستادن و یا آویزان کردن پا به پایین به مدت زیاد

بعد از چند ماه این تورم بتدریج کاهش پیدا کرده و از بین میرود.

البته اگر ورم مچ پا زیاد باشد ممکن است علل دیگری همچون جوش نخوردگی کامل شکستگی، آسیب های همراه در رباط یا غضروف مفصلی، بد جوش خوردن شکستگی و یا عفونت موجب این تورم باشد که در این موارد پزشک معالج بررسی لازم را انجام داده و پس از تشخیص علت، درمان لازم را انجام خواهد داد.
​​​​​​​
منبع: ایران ارتوپد