شنبه، 25 مرداد 1399

آیا پای پرانتزی من نیاز به درمان دارد؟

پرسش :

من ۲۴ سال دارم و پاهایم پرانتزی است حدود ۴ انگشت. آیا نیاز به درمان دارم؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
نیاز به درمان در کسی که زانوی پرانتزی دارد بستگی به این دارد که آیا دردی در ناحیه زانو احساس میکند یا خیر. اگر دردی احساس نمیشود نیازی به درمان هم وجود ندارد. اگر درد در مفصل زانو وجود دارد باید به پزشک ارتوپد مراجعه کرد تا زانو بررسی شود.

بسیاری از دردهای زانو حتی در کسانی که پای پرانتزی دارند با رعایت مواردی و انجام نرمش هایی خوب میشوند. فقط در موارد خاصی نیاز به عمل جراحی و اصلاح انحراف زانو وجود خواهد داشت.

آیا هر کس که پای پرانتزی دارد نیاز به جراحی دارد؟
خیر این طور نیست. البته بعضی پزشکان عقیده دارند زانوی پرانتزی اگر خیلی شدید باشد ممکن است در آینده ایجاد سائیدگی مفصل زانو کند و اگر با عمل جراحی زانوها صاف شوند احتمال سائیدگی زانو در آینده کمتر میشود. این نظریه هنوز اثبات نشده و اتفاق نظری در مورد آن وجود ندارد.

منبع: ایران ارتوپد