شنبه، 25 مرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

تشخیص دیسک برجسته با ام آر آی

پرسش :

زنی ۳۲ ساله هستم. مدت یک سال است که با درد پاشنه و ساق و باسن به پزشک مراجعه نمودم. بعد از معاینات و عکس معمولی تشخیص دقیقی داده نشد. باز بعد از مراجعه با گرفتن ام ار ای گفتند که دو تا دیسک برجسته دارم. با اقدامات پیشنهاد شده از جمله فیزیوتراپی، استخر و نرمش موفقیتی حاصل نشده. آیا به نظر شما راه و درمانی وجود دارد؟ حتی عمل جراحی


پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
دردهای اندام تحتانی که در پا، ساق و ران و باسن انتشار میابند معمولا دردهای سیاتیکی هستند. دردهای سیاتیکی به علت فشار به عصب سیاتیک یا ریشه های عصبی که این عصب را ایجاد میکنند بوجود میاید. بطور مثال وقتی دیسک کمر جابجا شده و دچار فتق یا هرنی میشود میتواند به ریشه های عصبی فشار آورده و این دردها را بوجود آورد. گاهی اوقات فشار بر روی عصب سیاتیک در ناحیه لگن است. بطور مثال این عصب میتواند در بین عضلات لگن گیر کرده و در نتیجه علائم سیاتیک بوجود آید.

وجود دیسک های برجسته پدیده شایعی است که در بسیاری از افراد سالم هم دیده میشود و ممکن است به خودی خود دلیلی بر اینکه منشا درد در ناحیه ستون فقرات است نباشد.

اساس هر درمان مناسب ابتدا یک تشخیص درست از علت بیماری است. علت درد هایی که در کل اندام تحتانی احساس میشوند را میتوان با  یک معاینه دقیق و بررسی های پاراکلینیکی مناسب بدست آورد و بعد از آن میتوان درمان مناسب را شروع کرد.

از لحاظ آماری تعداد زیادی از درد های انتشار یابنده در کل اندام تحتانی علت سیاتیکی دارد و تعداد زیادی از این دردهای سیاتیکی را میتوان با اقدامات غیر جراحی درمان کرد. اساس درمان غیر جراحی دردهای سیاتیکی عبارتند از:

- دوری از فعالیت های بدنی که موجب درد میشوند.
- انجام نرمش های طبی خاص برای افزایش انعطاف پذیری ستون مهره و لگن و افزایش قدرت عضلات ستون مهره و شکم
- استفاده از داروهای ضد التهابی

در صورت عدم موفقیت درمان های غیر جراحی ممکن است دردهای سیاتیکی نیاز به درمان جراحی داشته باشند.

​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ مرتبط