شنبه، 25 مرداد 1399

اجاره موقوفه و فروش آن در صورت انتفاء صلاحیت مورد نظر

پرسش :

قطعه زمین مزروعی موقوفه در اثر توسعه بلد در وسط ساختمان ها واقع شده و ارزش پیدا کرده است و عوائد کنونی آن در حال حاضر نسبت بر قبه اش بسیار ناچیز و یک هزارم هم نمی‏شود و تدریجا از این استفاده ناچیز هم ساقط می‏شود و اگر این زمین فروخته شود و به قیمت آن در جای دیگر ملکی و یا باغی خریداری شود شاید حداقل هشتاد برابر عائد فعلی عائد بدهد با این شرائط آیا مشروع است که این زمین فروخته شود و ملک دیگری خریداری گردد یا نه؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (رحمه الله):
از قضیه شخصیه اطلاع ندارم به طور کلی اگر زمین برای زراعت قابل انتفاع نباشد مانع ندارد که با اجازه متولی شرعی آن را برای مصرف قابل انتفاع اجاره دهند و اگر اجاره دادن آن بلا فائده است جایز است آن را بفروشند با اجازه متولی و در جای دیگر زمینی خریداری و مانند زمین قبلی وقف نمایند و مدارک و اسناد برای وقف آن تنظیم نمایند که وقف از بین نرود.

منبع: مجمع المسایل، ج 2، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372.