شنبه، 25 مرداد 1399

اجاره موقوفه و فروش آن در صورت عدم امکان نگهداری

پرسش :

شخصی دو قطعه باغ انگوری در چند سال قبل وقف نموده است که محصول آنرا در راه خیر بدهند بعد از فوت شخص مذکور کس دیگر او را اداره میکرد وفعلا آن کس هم باغ مذکور را رها نموده ودر شرف انهدام است در این صورت فرو ش باغ را تجویز میفرمائید یا نه؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (رحمه الله):
در فرض سوال شخص امینی را اجیر کنند ومقداری از عوائد باغ یا همه آنرا به او بدهند تا باغ را آباد کنند وپس از آبادی سهمیه واقف را به مصرف معین شده برسانند و تا ممکن می شود نمی توانند آن را بفروشند واگر به هیچ وجه نگهداری از آن ممکن نباشد مجازند بفروشند و به مصرف خیرات واقف برسانند.

منبع: مجمع المسایل، ج 2، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372.