شنبه، 25 مرداد 1399

اجبار به فروش مال مشترک و تقسیم ثمن | سوال یک

پرسش :

خانه ‏ای است مشترک بین چند برادر کبیر و صغیر و قابل قسمت هم نیست (بواسطه کوچکی خانه) برادران کبیر می‏ خواهند بفروشند و این فروش برای صغار ضرر دارد، چون بدون مسکن می‏ شوند در این صورت وظیفه چیست؟ آیا می‏ شود آنها را مجبور کرد که سهم خود را بفروشند؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی محمد علی اراکی (رحمه الله):
می‏توانند بفروشند و بعد از آن که بواسطه تقسیم ثمن سهم آنان داده می‏شود ضرر مالی نیست، و ضرر عرضی مورد (لاضرر) نیست.

منبع: استفتائات ملحق به رساله، ج 1، مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، قم، چاپ اول، 1372 ش.