شنبه، 25 مرداد 1399

اجبار به فروش مال مشترک و تقسیم ثمن | سوال دو

پرسش :

مغازه ‏ای است که اینجانب با مرحوم پدرم مدت 25 سال در آن مشغول به کار بوده‏ ام، آن مرحوم مغازه را با حق سرقفلی و ملک به طوری مساوی بین اینجانب و دو برادر دیگر تقسیم نموده است، اینک آن 2 برادر اصرار بر تخلیه مغازه دارند، با توجه به اینکه مغازه از ابتدا در تصرف بنده بوده و بعد از فوت مرحوم پدرم اجاره مغازه را به شرکاء پرداخت نموده و اکنون نیز از خرید سهم آنان ابائی ندارم، آیا می‏توانند مغازه را از من بگیرند؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (رحمه الله):
اگر دو برادر دیگر راضی شدند، مغازه را به شما می‏ فروشند، و اگر راضی نشدند، سه نفره مغازه را می‏ فروشید و بعد تقسیم می‏ شود، والله العالم.

منبع: استفتائات جدید، ج 1، انتشارات سرور، قم، چاپ اول، 1378ش.