شنبه، 25 مرداد 1399

اجاره مال موقوفه و نحوه مصرف ثمن حاصل از فروش مال موقوف

پرسش :

در محلی حمامی وقف بر عموم شده وچون حمام مذکور خزانه ای بوده و از نظر بهداشت صحیح نبوده لذا از طرف مسئولین امر استفاده از آن ممنوع شده از این جهت دو حمام مردانه و زنانه در دست ساختمان و در شرف اتمام است و حمام قدیمی متروک و معطل مانده و احتمال نمی‏ رود که در مکان آن حمام جدیدی بنا شود از نظر شرع مقدس فروش مکان حمام قدیمی جایز است یا خیر ودر صورت جواز و عدم متولی شرعی چه کسی باید متصدی فروش شود آیا عدول مومنین می توانند مباشرت در فروش بنمایند یا نه و پس از فروش وجه آن را در چه محلی مصرف کنند؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (رحمه الله):
در فرض سوال اگر حمام مزبور مخروبه شده و از انتفاع بالمره ساقط شده در صورتی که ممکن است زمین آن را اجاره دهند ومال الاجاره آن را بمصرف حمامهای موقوفه عمومی برسانند واگر اجاره آنهم ممکن نیست چنانچه در محل فقیه جامع الشرائط یا ماذون از قبل او نیست عدول مومنین بفروشند وثمن آن را صرف ساختمان یا تعمیر حمام موقوفه عمومی دیگری بنمایند.

منبع: مجمع المسایل، ج 2، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372.