سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | محیط زیست: سوال شش

پرسش :

سازمان حفاظت محیط زیست بین المللى (IVCN) بر اساس تعهّدات بین المللى مسؤولیّت حفاظت محیط زیست، شامل منابع طبیعى و حیات وحش، در کشورهاى عضو خود هست. براى عملى کردن این تعهدات بر اساس همکارى سه جانبه: (مردم محلّى، دولت و خود سازمان) عمل مى کند. مردم مناطق شمال پاکستان (بلتستان) درباره همکارى با سازمان مذکور در این زمینه خوش بین نیستند. با توجّه به این که سازمان هاى بین المللى معمولاً در راستاى اهداف استعمارى عمل مى کنند، آیا شرعاً همکارى با سازمان مذکور جایز است؟

پاسخ :
هرگاه قرائن و شواهدى وجود داشته باشد که اهداف بشردوستانه اى دارند و به دنبال اهداف استعمارى نیستند همکارى با آنها مانعى ندارد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.