سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | ورزش: سوال شش

پرسش :

فردى هستم متأهل، که شیوه جدیدى از هنر رزمى را در جامعه آموزش مى دهم، خواهرانى هستند که با پوشش اسلامى در جهت یادگیرى از این هنر استقبال خوبى داشته اند. لطفاً بفرمایید: الف) آیا در حین تدریس این فنون رزمى زد و خورد بین مربّى و شاگرد خانم، یا بعضى اوقات جهت آموختن تکنیک به این خواهران گرفتن دست آنها براى آموزش تکنیک براى لحظاتى که حرکت صحیح را مى خواهیم آموزش دهیم چه حکمى دارد؟ ب) آیا خواهران مى توانند با خواندن صیغه برادر و خواهرى در کلاس ها بدون مقنعه حاضر شوند، یا در موارد لازم بتوان دست آنها را گرفت و به آنها آموزش داد؟ ج) درصورت آسیب دیدگى خواهران، آیا مربّى مرد مى تواند به این خانم ها کمک کند؟ در صورتى که خود مربّى مدرک امدادگرى داشته باشد ویا نداشته باشد چگونه خواهد بود؟ لازم به ذکر است که در این شیوه از هنر رزمى هنوز هیچ یک از خواهران آموزش ندیده، و مربّى خانم نداریم تا امر آموزش بانوان را به عهده بگیرند.

پاسخ :
لازم است براى تعلیم خواهران از مربّى همجنس استفاده شود؛ زیرا تماس هاى جسمانى مذکور شرعاً حرام است و چیزى به نام صغیه خواهرى و برادرى نداریم و اگر در این رشته مربّى زن وجود ندارد شما مى توانید ابتدا این کار را به یکى از زنان محارم خود تعلیم دهید تا او به خانم ها آموزش دهد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.