سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام وقف | بیمارستان موقوفه

پرسش :

اینجا یک قطعه زمین به مساحت سى و پنج هزار و چهارصد و پنجاه متر مربع جهت احداث بیمارستان، یا درمانگاه مورد نیاز در شهر شیراز واگذار نموده ام. با عنایت به گزارش موثّق متخصّصین امر این پلاک با ابعاد پنجاه متر در هفتصد و پنجاه متر فاقد کارایى لازم جهت احداث بیمارستان مى باشد. با توجّه به این که هیئت امنا وهیئت مدیره اى مرکّب از معتمدین شهر جهت احداث بیمارستان سوانح و سوختگى تشکیل شده، آیا مى توان این پلاک را در اختیار هیئت امناى مذکور قرار داد تا با فروش آن و خرید قطعه زمینى مناسب که براى احداث بیمارستان داراى شرایط لازم باشد اقدام نمایند. لازم به ذکر است که تشریفات شرعیّه لازم جهت تحقّق عقد وقف انجام نشده است؟

پاسخ :
با توجّه به این که ابعاد زمین مذکور براى تأمین نظر واگذارکننده مناسب نیست، تبدیل آن به زمین دیگر مانعى ندارد.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.