سه‌شنبه، 15 مهر 1399

ادعای مصون بودن مجالس روضه و عزاداری از بیماری و آسیب‌های ویروس کرونا

پرسش :

با توجه به برخی از اعتقادات شیعیان مبنی بر متبرک بودن حرم مطهر سیدالشهداء (علیه السلام) و مجالس روضه و آنچه متعلق به آن حضرت است حتی چای روضه و استشفاء به آن‌ها توسط بسیاری از بزرگان در طول تاریخ، آیا...

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام محمد عندلیب همدانی، استاد عالی حوزه علمیه قم:

باید توجه داشت هر چند ما اعتقاد داریم به مقامات اهل‌بیت (علیهم السلام) و کرامات آن‌ها اما باید توجه کرد که کرامات و مقامات به‌عنوان یک معجزه بوده و شرایط خاصی مطرح می‌شده است، این‌طور نیست که ما بخواهیم اسباب عادی را کنار بگذاریم و بگوییم حرم‌‌‌های اهل‌بیت (علیهم السلام) دارالشفاء است و هر کسی مریض شد، برود حرم و بیمارستان‌‌‌ها را تعطیل کنیم.
​​​​​​​
در زمان خود اهل‌بیت (علیهم السلام) هم این سیره نبوده است، این‌طور نبود که اهل‌بیت (علیهم السلام) به مردم بگویند شما هر وقت مریض شدید بیاید در خانه‌ی ما تا شفا بگیرید! مردم به متخصصین مراجعه‌‌ می‌کردند و خود اهل‌بیت (علیهم السلام) به اطباء مراجعه‌‌ می‌کردند و دارو مصرف‌‌ می‌کردند. لذا نمی‌توان اسباب عادی رو مطلقاً کنار گذاشت و بگوییم اینجا دارالشفاء است و هر کسی مریض شد بیاید اینجا، این یک حرف غلط است و خلاف باورهای صحیح دینی شیعه است.

منبع: شبکه اجتهاد