سه‌شنبه، 15 مهر 1399

برپایی مجالس عزا با وجود منع مراجع پزشکی به علت شیوع کرونا

پرسش :

برخی از مؤمنین با استناد به اینکه تشخیص موضوع به عهده مکلف است می‌گویند حتی با وجود اعلام نظر از سوی برخی از مراجع مبنی بر رعایت دستورات بهداشتی و محدود کردن مجالس عزا، از آنجا که ما علم به عدم ضرر داریم پس مجالس را به شیوه متعارف برگزار می‌کنیم. آیا این ادعا صحیح است؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام محمد عندلیب همدانی، استاد عالی حوزه علمیه قم:

اینجا به خاطر اینکه یک موضوع اولاً تخصصی است و ثانیاً یک مسئله اجتماعی است نمی‌توان گفت تشخیصش بر عهده مکلف است. اولاً موضوع تخصصی است تشخیصش بر عهده‌ی متخصصین است و چون یک مسئله‌ی اجتماعی است و پای جان مردم و سلامتی آن‌ها در میان است بایستی بر اساس نظرات متخصصین و اهل‌فن تصمیم‌گیری گردد.

منبع: شبکه اجتهاد