پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد گزارش اصلاحی یا قرار قضایی

پرسش :

آیا گزارش اصلاحی یا قرار قضایی یک سند رسمی می باشد؟ اگر سند رسمی می باشد چرا در قالب یک دادنامه از طرف دادگاه صادره شده است؟ آیا گزارش اصلاحی زمانی که خلاف قوانین باشد قابل ابطال می باشد؟ اگر قابل ابطال می باشد طبق کدام ماده قانونی می توان ابطال آن را درخواست کرد؟

پاسخ :
گزارش اصلاحی نه حکم است و نه قرار. با این حال اعتبار سند رسمی را دارد. و در واقع نوعی عقد صلح هست و هر یک از طرفین می توانند با استناد به دلایل قانونی معتبر مثل اکراه و یا اشتباه موثر ابطال آن را از دادگاه درخواست نمایند.

منبع: گروه حقوقی میزان