دوشنبه، 5 آبان 1399

امتحان الهی در غیبت امام زمان علیه السلام

پرسش :

چه نیازی به غیبت غیبت امام زمان علیه السلام بود و چرا خدا هنگام نیاز یک ناجی را خلق نکرد؟

پاسخ :
انسان با فرشته فرق دارد و از طریق آزمون‌هایی که با موفقیت از آنها بیرون می‌آید تربیت می‌شود. انسان خوب، خوب آفریده نمی‌شود؛ بلکه لازم است خوب تربیت شود و رمز مختار بودن انسان همین است.

این نکته به روشنی از داستان غیبت پیامبران در قرآن دریافت می‌شود؛ برای مثال در داستان حضرت موسی و یوسف می‌خوانیم که خداوند پس از آزمون‌ها و سختی‌هایی که در دوران غیبتشان تحمل کردند، به آنان حکمت عطا نمود.

بنابراین کسی که همه رسولان و اوصیاء چشم به ایشان دوخته‌اند تا آرمان آنان در طول تاریخ را محقق سازد، خود نیز در این دوره طولانی غیبت رشد می‌کند و به کمالی می‌رسد که او را گل سرسبد انسان‌های برگزیده می‌سازد.

البته امام زمان علیه السلام حتی در دوران غیبت هم در رویدادهای عالم نقش ایفا می‌کنند؛ اما نقشی پنهان و ناشناخته دارند که البته پس از ظهور نقش‌شان آشکار و طبیعتا موثرتر خواهد شد.

منبع: ایکنا