چهارشنبه، 14 آبان 1399

درخواست چک از سوی دوستان و آشنایان و بهای اجابت آن

پرسش :

من سه فقره چک به یکی از دوستام دادم تا مغاره بخره و تعهد پرداخت هم به عهده خودش است. یعنی سر موعد باید چکها را پر کند. اگر چنانچه نتواند چه حکمی دارد؟ البته من یک نامه مبنی بر اینکه چکها را امانتی به ایشان دادم، گرفته ام. ممکن است درصورت پرداخت نشدن، برای من دردسر شود؟

پاسخ :
با توجه به اصل عدم ایرادات به اسناد تجاری و تجریدی بودن آن (جدا بودن تعهد به پرداخت چک از منشا صدور چک که همان قرارداد می باشد)، شما مکلف به پرداخت وجه چک خواهید بود، اما می توانید به دوستتان بر اساس توافق بر اینکه تعهد پرداخت با ایشان است، مراجعه کنید. ضمناً این چک امانی تلقی نمی شود و شکایت خیانت در امانت احتمالاً رد خواهد گردید.

منبع: میزان آنلاین