جمعه، 16 آبان 1399

پرداخت خسارت تصادف درصورت امتناع بیمه، به عهده کیست؟

پرسش :

من در یک پرونده تصادف 44 میلیون تومان از خانم راننده طلبکارم، بیمه ماشینش بیمه توسعه بوده که در آستانه ورشکستگی است و بیمه ایران نیز تاکنون به جای آن دیه را پرداخت نکرده، اکنون سه سال از تصادف گذشته و در مراجعه حضوری من به دادسرا، دادیار اجرای احکام می گوید چون آن خانم بیمه داشته دیگر خودش مسئولیتی در قبال پرداخت دیه ندارد. وبا این بهانه از اعمال قانون نحوه محکومیت های مالی امتناع می کنند. بنده خود تحصیلکرده رشته حقوقم و به نظر من قرارداد بیمه فقط بین بیمه گر و بیمه گذار اعتبار دارد (ماده 10 ق.م.) و ارتباطی به بنده ندارد و با توجه به پرداخت نشدن دیه از سوی بیمه و مضی مهلت قانونی مدیون (خانم راننده) به عنوان مدیون اصلی موظف به پرداخت بوده و گرنه باید قانون نحوه م.مالی اجرا شود. خواهشمند است در این خصوص راهنمایی فرمایید.

پاسخ :
نظر شما صحیح است. شخصی که در تصادف مقصر است، باید دیه و خسارت را بدهد. اگر بیمه به هر دلیل ندهد، باید خودش پرداخت کند و سپس خودش به بیمه مراجعه کند و مشکلش را حل کند و عند الزوم بر علیه بیمه اقامه دعوا کند.

منبع: میزان آنلاین