جمعه، 16 آبان 1399

ولادت و شهادت امام صادق (علیه السلام)

پرسش :

ابن خلکان درباره ولادت و شهادت امام صادق (علیه السلام) در تاریخ خود چه مى گوید؟

پاسخ :
ابن خلکان مى گوید:
«الامام جعفر بن محمّد الصادق، هو الامام السادس من ائمة اهل البیت الطاهر ـ (رضی الله عنه) ـ ولقّب بالصادق لصدقه فی مقاله، وفضله اشهر من ان یذکر. ولد عام 80 وتوفّى عام 148 ودفن فی البقیع جنب قبر ابیه محمّد الباقر، وجدّه علىّ زین العابدین، وعمّ جده الحسن بن على ـ (رضی الله عنه) ـ فلله درّه من قبر ما اکرمه واشرفه»(1)؛

(امام جعفر صادق (علیه السلام) ششمین امام از امامان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است. او به جهت صدق در گفتار، به صادق ملقب شد. و فضل او مشهورتر از آن است که ذکر شود. در سال 80 متولد شد و در سال 148 وفات یافت. او در بقیع کنار قبر پدرش محمّد باقر و جدّش زین العابدین و عمویش حسن بن على ـ رضى الله عنهم ـ مدفون شد. خدا او را جزاى خیر دهد چه قبر با کرامت و شرافتى دارد).

پی نوشت:
(1). وفیات الاعیان، ج 1، ص 327، رقم 31.

منبع: اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، على اصغر رضوانى، مسجد مقدس جمکران، قم، 1385.