سه‌شنبه، 9 دی 1399

حادثه هتک حرمت خانه حضرت زهرا (س) در کلام نظّام

پرسش :

«نظّام» از علمای اهل سنت، ماجرای یورش به خانه حضرت زهرا (علیها السلام) را چگونه بیان می کند؟

پاسخ :
«ابراهیم بن سیار نظّام معتزلى» (160-231) که به دلیل زیبایى کلامش در نظم و نثر به «نظّام» معروف شده است، در کتابهاى متعددى، واقعه بعد از حضور در خانه فاطمه(علیها السلام) را نقل مى کند. او مى گوید:

«إِنَّ عُمَرَ ضَرَبَ بَطْنَ فاطِمَةَ یَوْمَ الْبَیْعَةِ حَتّى ألْقَتِ الْمُحْسِنَ مِنْ بَطْنِها»(1)؛

(عمر در روز اخذ بیعت براى ابى بکر، بر شکم فاطمه زد، او فرزندى که در رحم داشت و نام او را محسن نهاده بودند، سقط کرد!).

پی نوشت:
(1). الوافى‏ بالوفیات، صفدى، دار احیاء، بیروت، 1420قمری، چاپ: یکم، ج 2، ص 227؛ الملل والنحل، الشهرستانی، محمد بن عبد الکریم بن أبی بکر أحمد، تحقیق: محمد سید گیلانی، دار المعرفة، بیروت، 1404قمری، ج 1، ص 52 مراجعه شود.

منبع: پیام امام امیر المومنین(علیه السلام‏)، مکارم شیرازى، ناصر، تهیه و تنظیم: جمعى از فضلاء، دار الکتب الاسلامیه‏، تهران‏، 1386 شمسی‏، چاپ: اول‏، ج 8، ص 50.