سه‌شنبه، 9 دی 1399

جسارت به حضرت فاطمه (علیها السلام) در کلام ذهبی

پرسش :

«ذهبی» عالم بزرگ اهل سنت، ماجرای یورش به خانه حضرت زهرا (سلام الله علیها) و جسارت «عمر» به ایشان را چگونه گزارش کرده است؟

پاسخ :
ذهبى در کتاب «میزان الاعتدال» از «محمّد بن احمد کوفى حافظ» نقل مى کند که در محضر «احمد بن محمّد» معروف به «ابن ابى دارم»، محدّث کوفى (متوفی 357)، این خبر خوانده شد:

«إنّ عُمَرَ رَفَسَ فاطِمَةَ حَتّى أسْقَطَتْ بِمُحْسِن»(1)؛

(عمر لگدى بر فاطمه زد و او فرزندى که در رحم به نام محسن داشت سقط کرد!).

پی نوشت:
(1). میزان الاعتدال فی نقد الرجال، الذهبی، شمس الدین محمد بن أحمد، تحقیق: معوض، الشیخ علی محمد، عبدالموجود، الشیخ عادل أحمد، دار الکتب العلمیة، بیروت، 1995م، ج 1، ص 283، شماره 551.

منبع: پیام امام امیر المومنین(علیه السلام‏)، مکارم شیرازى، ناصر، تهیه و تنظیم: جمعى از فضلاء، دار الکتب الاسلامیه‏، تهران‏، 1386 ش‏، چاپ اول‏، ج 8، ص 51.