سه‌شنبه، 9 دی 1399

حادثه هتک حرمت خانه حضرت زهرا (س) در کلام مسعودی

پرسش :

«مسعودی» از علمای اهل سنت، ماجرای یورش به خانه حضرت زهرا (علیها السلام) را چگونه نقل می کند؟

پاسخ :
«مسعودى» (متوفای 325) در «مروج الذهب» مى نویسد: آنگاه که ابوبکر در حال احتضار بود چنین گفت: سه چیز انجام دادم و تمنّا مى کنم که اى کاش انجام نمى دادم؛ یکى از آن سه چیز این بود: «فَوَدَدْتُ أنّی لَمْ أَکُنْ فَتَّشْتُ بَیْتَ فاطِمَةَ وَ ذَکَرَ فی ذلِکَ کَلاماً کَثیراً!»(1)؛

(آرزو مى کردم که اى کاش حرمت خانه زهرا را هتک نمى کردم. وى در این مورد سخن زیادى گفته است!).

مسعودى با اینکه نسبت به اهل بیت گرایش هاى موافقى دارد؛ ولى اینجا از بازگویى سخن خلیفه خوددارى کرده و با کنایه رد شده است. البتّه سبب را خدا مى داند، و بندگان خدا هم اجمالا مى دانند!

پی نوشت:
(1). مروج الذهب و معادن الجوهر، المسعودی، أبو الحسن على بن الحسین بن على، تحقیق: سعد داغر، دار الهجرة، قم، 1409قمری، چاپ: دوم، ج ‏2، ص 301.

منبع: پیام امام امیر المومنین(علیه السلام)‏، مکارم شیرازى، ناصر، تهیه و تنظیم: جمعى از فضلاء، دار الکتب الاسلامیه‏، تهران‏، 1386 شمسی‏، چاپ: اول‏، ج 8، ص 51.