شنبه، 25 بهمن 1399

عبادت امام باقر (علیه السلام) در منابع اهل سنت

پرسش :

در منابع اهل سنت چه روایاتى درباره عبادت امام باقر (علیه السلام) نقل شده است؟

پاسخ :
روایات بسیارى در منابع اهل سنت درباره کثرت عبادت و بندگى امام باقر(علیه السلام) به چشم مى خورد از جمله:

1 ـ ذهبى مى گوید: «آن حضرت شبانه روز «150» رکعت نماز به جا مى آورد».(1)

2 ـ افلح از موالیان امام باقر(علیه السلام) مى گوید: با محمّد بن على به حجّ مى رفتیم. چون حضرت وارد مسجدالحرام شد، به خانه خدا نظر کرد و با صداى بلند گریست. به او عرض کردم: پدر و مادرم به فدایت! مردم شما را نظاره مى کنند، اگر کمى آهسته تر گریه کنید بهتر است. حضرت فرمود: واى بر تو اى افلح! چرا گریه نکنم، شاید خداوند از این گریه بر من نظر رحمت نماید تا بتوانم به توسط آن فرداى قیامت رستگار شوم. آن گاه دور خانه خدا طواف کرد و آمد و در کنار مقام، رکوع به جاى آورد. و سر از سجده برداشت، ناگهان مشاهده کردم که محلّ سجده اش از اشکان چشمش مرطوب است(2)

پی‌نوشت‌ها:
(1). تذکرة الحفاظ، ج 1، ص 125.
(2). صفة الصفوة، ج 2، ص 110.

منبع: اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، على اصغر رضوانى، مسجد مقدس جمکران، قم ، 1385 ه.ش، ص 73.