جمعه، 20 فروردين 1400

در حکومت امام زمان (عج) همه مردم اصلاح می شوند؟

پرسش :

آیا در حکومت حضرت مهدى (عجل الله تعالى فرجه الشریف) تمام مردم اصلاح خواهند شد؟

پاسخ :
مطابق برخى از روایات، اصلاحات حضرت مهدى (عجل الله تعالى فرجه الشریف) فراگیر بوده و شامل همه افراد روى زمین خواهد شد. در اینجا به برخی از این روایات اشاره می کنیم:

1. از امام حسن مجتبى (علیه السلام) نقل شده که فرمودند:
«خداوند در آخرالزمان مردى را بر مى انگیزاند که بوسیله او تمام منحرفان و فاسدان اصلاح می گردند».(1)

2. امام باقر (علیه السلام) مى فرمایند:
«هنگامى که قائم ما قیام کند دستش را بر سر بندگان خدا مى گذارد و خِرَدهایشان را جمع کرده [تمرکز مى بخشد و رشد مى دهد] و اخلاقشان را کامل مى کند».(2)

3. رسول خدا (صلى الله علیه و آله) به حضرت فاطمه (علیها السلام) مى فرمایند:
«خداوند از نسل این دو [حسن و حسین (علیهما السلام)] شخصى را بر مى انگیزد که دژهاى گمراهى را مى گشاید و دل هاى سیاه قفل خورده را تسخیر مى نماید».(3)

پی‌نوشت‌ها:
(1). إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات‏، عاملى، شیخ حر، محمد بن حسن‏، اعلمى‏، بیروت‏، 1425 قمری، چاپ: اول‏، ج ‏5، ص 145، (الفصل العشرون).
(2). الکافی، کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق‏، محقق / مصحح: غفارى، على اکبر و آخوندى، محمد، دار الکتب الإسلامیة، تهران، ‏ ‏1407 قمری، چاپ: چهارم، ج ‏1، ص 25، (کتاب العقل و الجهل).
(3). عقد الدرر فی أخبار المنتظر، المقدسی الشافعی السلمی، یوسف بن یحیى بن علی، مکتبة عالم الفکر، بی جا، 1997 میلادی، ص 48؛ إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، عاملى، شیخ حر، محمد بن حسن‏، اعلمى‏، بیروت‏، 1425 قمری، چاپ: اول‏، ج ‏5، ص 249، (الفصل السابع عشر).