شنبه، 11 ارديبهشت 1400

نزول ملائکه در شب قدر با توجه به اختلاف افق ها

پرسش :

با توجه به اینکه شب قدر زمان نزول ملائکه می باشد با توجه به اختلاف افق ها نزول ملائکه در یک شب چگونه توجیه می شود؟

پاسخ :
چنین تصور کرده اید که برای تمام نقاط مختلف روی زمین در هر سال، شب واحد و مشترکی،  شب قدر معین شده بطوری که این شب در ساعت معینی در سراسر کره زمین آغاز و در ساعت معینی هم پایان می پذیرد در حالی که این تصور اشتباه است، چون می دانیم زمین کروی است و همیشه یک نیمکره آن در تاریکی و نیمکره دیگر آن در روشنایی قرار دارد و به این ترتیب اصلا امکان ندارد که در ساعت های معین و مشترکی در سراسر زمین شب باشد. بلکه در کل کره زمین یک شب کامل، ۲۴ ساعت می ‏باشد. همچنان که یک روز کامل ۲۴ ساعت است و هر زمان مفروضی حدود نیمی از کره زمین را پاره ‏های روز و نیمکره دیگر را پاره‏ های شب می‏ پوشانند.

همه شب‏ها یا روزها همین حالت را دارند که در عرض ۲۴ ساعت به صورت متخالف و تدریجی کل زمین را پوشش می‏ دهند. بنابراین زمانی که مثلا در عربستان شب قدر می ‏شود بخشی از لیلة القدر است که امتداد آن تا شبی که در ایران مراسم شب قدر انجام می ‏شود استمرار می‏ یابد. و چون شب قدر مانند همه شب‏ها و روزها در عرض ۲۴ ساعت به صورت متخالف و تدریجی کل زمین را پوشش می‏ دهد، در روایات وارد شده است که فضیلت روز قدر کمتر از شب قدر نیست و روز آن را هم غنیمت بشمارید.

منبع: خبرگزاری مشرق