يکشنبه، 3 مرداد 1400

احتجاج حضرت فاطمه (س) به حدیث غدیر

پرسش :

آیا حضرت فاطمه زهراء (علیها السلام) به حدیث غدیر احتجاج نموده است؟

پاسخ :
شمس الدین ابو الخیر جزرى دمشقى مقرى شافعى در کتاب خود «أسنى المطالب(1) فی مناقب علیّ ابن أبى طالب»(2) به سند خود ـ که آن را لطیف ترین و غریب ترین طریق حدیث غدیر نامیده است ـ از فاطمه دخت رسول خدا (صلى الله علیه و آله) روایت کرده که فرموده است:

«أنسیتم قول رسول الله یوم غدیر خمّ: من کنتُ مولاه فعلىّ مولاه، و قوله: أنت منّی بمنزله هارون من موسى؟!»؛

(آیا سخن رسول خدا در غدیر خم: هر کس من مولای اویم پس علی مولای اوست و سخن او: تو نسبت به من همانند هارون هستی نسبت به موسی را فراموش کرده اید؟!).

پی‌نوشت‌ها:
(1). أسنى المطالب، ص 49.
(2). این را سخاوى در الضوء اللامع، ج 9، ص 256 (شماره 806)؛ و شوکانى در البدر الطالع، ج2، ص297 (شماره 513) براى وى ذکر کرده است.

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، علامه شیخ عبدالحسین امینی، ترجمه محمد حسین شفیعی شاهرودی، موسسه میراث نبوت، چاپ سوم، ص 61.