شنبه، 9 مرداد 1400

ولادت و شهادت امام کاظم علیه السلام به نقل از خطیب بغدادى

پرسش :

خطیب بغدادى درباره ولادت و شهادت امام کاظم (علیه السلام) چه مى نویسد؟

پاسخ :
خطیب بغدادى مى گوید: «موسى بن جعفر بن محمّد بن على بن الحسین بن على بن ابى طالب، ابوالحسن هاشمى. گفته مى شود که او در مدینه، سال 128 یا 129 متولد شد...»

مهدى عباسى آن حضرت را به بغداد فرا خواند و سپس ایشان را به مدینه برگرداند و در ایام خلافت هارون الرشید، آنحضرت در مدینه بود پس هارون بعد از بجا آوردن عمره ماه رمضان در سال 179 وارد مدینه شد آنگاه موسى بن جعفر را با خود به بغداد برد و آن حضرت را در بغداد زندانى کرد تا آنکه حضرت در زندان و فات یافت.

زمانى که مهدى عباسی موسى بن جعفر را زندانى کرد در خواب على بن ابى طالب را مشاهده نمود در حالى که حضرت مى فرمود: اى محمد، «فهل عسیتم إن تولیّتم أن تفسدوا فى الأرض و تقطعوا أرحامکم»(1)؛ (اگر حکومت را بدست گیرید، آیا جز این انتظار مى رود که در زمین فساد نمایید و پیوند خویشاوندى را قطع کنید؟!) (2)

پی‌نوشت‌ها:
(1). سوره محمد، آیه 22.
(2). تاریخ بغداد، ج 13، ص 27.

منبع: اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، على اصغر رضوانى، مسجد مقدس جمکران، قم ، 1385 ه.ش، ص 119.