چهارشنبه، 24 شهريور 1400

وکالت در خرید و فروش / سوال هجده

پرسش :

قرارداد وکالت در چه صورتی باطل می­شود؟

پاسخ :
۱- فوت وکیل؛
۲- فوت موکل (اگر چه وکیل نداند)؛
۳- عارض شدن جنون إطباقی (دائمی) بر وکیل یا موکل (بطلان وکالت در جنون ادواری احتیاط واجب است)؛
۴- بنابر احتیاط واجب، عروض اغماء بر وکیل یا موکل؛
۵- تلف شدن آنچه وکالت در مورد آن است؛ مثلاً در وکالت فروش خانه، خانه از بین برود؛
۶- خود موکل کار مورد وکالت را انجام دهد؛ مثلاً در وکالت فروش خانه، خود موکل خانه را بفروشد؛
۷- موکل کاری‌کند که با مورد وکالت منافات دارد؛ مثلاً در وکالت فروش خانه، موکل خانه را وقف‌کند؛ چرا که عملکرد دوم لغو وکالت است؛
۸- حَجر[1] موکل در مورد آن چیزی ­که وکالت داده است.

پی نوشت:
[۱]. حجر و محجور به کسی گفته می­ شود که از تصرف در اموالش به دلیل ورشکستگی و ... منع شده است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)