پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام سرقفلی / واگذاری حق سرقفلی: سوال چهار

پرسش :

اگر شخصی مغازه ای را اجاره کند و علاوه بر اجاره، ماهانه مبلغی را برای سرقفلی بپردازد و شرط کند که موجر هنگام تخلیه ی محل، مبلغ سرقفلی را به قیمت فعلیِ آن بپردازد، و الاّ مستأجر حق خواهد داشت سرقفلیِ آن مکان را به شخص دیگری بفروشد و آنجا را برای او تخلیه کند؛ آیا گذاشتن این شرط صحیح است؟ و آیا واجب است موجر با پرداخت قیمت کنونیِ آن به مستأجر و یا با رضایت به واگذاری آن مکان به دیگری، به آن شرط وفا کند؟

پاسخ :
اشتراط چنین شرطی در ضمن عقد اجاره اشکال ندارد و بر موجر واجب است که به آن عمل کند و درصورتی که راضی به خرید سرقفلی از مستأجر نشود، حق اعتراض به فروش آن به شخص دیگر و واگذاری مکان مزبور را به او ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)