پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام سرقفلی / نپرداختن مبلغ سرقفلی: سوال یک

پرسش :

مالک، سرقفلیِ مکانی را که اجاره داده، به مبلغ معیّنی به مستأجر فروخته و او هم یک فقره چک به مالک داده است، ولی به علت نبود پول در حساب بانکی مستأجر، چک، نقد نشده و مکان یاد شده همچنان در اختیار مستأجر است و با آنکه مالک تاکنون پول سرقفلی را نگرفته است، مستأجر ادعای مالکیّت آن مکان را دارد؛ آیا سرقفلی آن مکان برای مستأجر است، یا آنکه معامله سرقفلی به این دلیل که مالک پول را نگرفته، باطل است؟

پاسخ :
بعد از تحقّق معامله ی سرقفلی، بر وجه صحیح، مجرّد عدم موجودی در حسابِ صاحب چک، که آن را در برابر سرقفلی داده، موجب بطلان معامله ی آن نمی شود، بلکه حق سرقفلی متعلّق به مشتری است و فروشنده که همان موجر است، حق دارد مبلغ چک را از او مطالبه کند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)