پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام سرقفلی / سرقفلی و وقف: سوال دو

پرسش :

تعدادی مکان تجاری در زمین وقفی ساخته شده و این مکان ها بدون فروش سرقفلی آنها به مستأجرین، اجاره داده شده اند؛ آیا جایز است مستأجرها سرقفلی مغازه ها را به دیگری بفروشند؟ و بر فرض جایز بودن، پول سرقفلی مال...

پاسخ :
اگر متولّی وقف فروش سرقفلی را با رعایت مصلحت وقف اجازه دهد، مالی که در برابر آن گرفته می شود، جزو درآمدهای وقف محسوب می شود و واجب است که در جهت وقف مصرف شود؛ ولی اگر معامله را اجازه ندهد، بیع، باطل است و فروشنده باید مبلغی را که از خریدار گرفته به او برگرداند و به هر حال، مستأجری که حق سرقفلی ندارد ولی درعین حال آن را به مستأجر بعدی فروخته است، حقی در آن مال ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)