پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام سرقفلی / سرقفلی و وقف: سوال سه

پرسش :

شخصی چندین سال قبل مغازه ای را پیش از تکمیل شدن، اجاره کرده و پول سرقفلی آن را در همان زمان پرداخته است، سپس با اجازه مالک، مغازه نیمه تمام را با پول اجاره همان مغازه تکمیل نموده و در زمان مدّت اجاره، نصف ساختمان را با سند رسمی از مالک خریداری کرده است؛ اما در حال حاضر، مالک، مدّعی است که ساختمان یادشده موقوفه است و نائب تولیت هم ادّعا می کند که باید سرقفلی آن دوباره پرداخت شود؛ حکم این مسأله چیست؟

پاسخ :
اگر وقف بودن زمین آن ساختمان، ثابت شود و یا مستأجر به آن اعتراف نماید، در این صورت هیچ یک از امتیازاتی که از مدّعی مالکیت زمین ساختمان موقوفه گرفته است، اعتباری ندارد؛ بلکه باید برای ادامه تصرّف در ساختمان مذکور قرارداد جدیدی با متولّی شرعی وقف منعقد نماید و پول خود را می تواند از کسی که ادّعای مالکیّت داشته، پس بگیرد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)