شنبه، 27 شهريور 1400

شفاعت خواهى امام على(ع) و ابوبکر از پیامبر(ص)

پرسش :

آیا امام على (علیه السلام) و ابوبکر پس از درگذشت پیامبر (صلى الله علیه و آله) از ایشان طلب شفاعت نموده اند؟

پاسخ :
حضرت امیرالمؤمنین على (علیه السلام) هنگامى که از غسل دادن و کفن نمودن رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فارغ شد به آن حضرت خطاب کرد و فرمود: «بابى انت وامّى یا رسول الله ... اُذْکُرنا عند ربک و اجعلنا من بالک»؛ (اى رسول خدا پدرم و مادرم به فدایت... ما را نزد پروردگارت یاد کن و به خاطر داشه باش.

این خطاب طلب دعا از میت است پس امیر المؤمنین(علیه السلام) بعد از وفات پیامبر (صلى الله علیه و آله) از ایشان طلب دعا کرده است.

شبیه به همین در کتاب خلاصة الکلام نوشته یکى از علماى اهل تسنن از ابوبکر نقل شده است: از طریق صحیح آمده است هنگامى که رسول خدا (صلى الله علیه و آله) از دنیا رحلت فرمود ابوبکر نزدیک آمد و کفن را از روى صورت آن حضرت کنار زد و خود را بر بدن پیامبر انداخت و او را بوسید و گفت: پدر و مادرم به فدایت که در حیات و ممات طیب و طاهر بودى، اى محمد ما را نزد پروردگارت یاد آور شو و در خاطر داشته باش.

منبع: کتاب شفاعت، آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی، موسسه بوستان کتاب، چاپ اول، ص 89 و 90.