شنبه، 27 شهريور 1400

طلب شفاعت از غیر خدا و مستقل ندانستن شفیع

پرسش :

آیا طلب شفاعت از غیر خدا نشانه مستقل دانستن شفیع نیست؟

پاسخ :
باید گفت هیچ کس با این اعتقاد که به مجرد طلب شفاعت از پیامبر (صلى الله علیه و آله) یا اولیاى الهى (علیهم السلام) بدون قید و شرط و بدون اذن الهى برایش شفاعت شود، در خواست شفاعت نمى کند.

اساساً معناى «اشفع لنا یا رسول الله»، «اشفع لنا یا ولى الله» این نیست که تو در برابر خدا یک دستگاه مستقل دارى و خودت بدون اذن و اجازه الهى شفاعت کن یاگناهان ما را ببخش؛ اگر کسى چنین اعتقادى داشته باشد ما هم مى گوئیم شرک است، ولى کدام مسلمان و موحدى است که چنین اعتقاد باطلى داشته باشد؟

منبع: کتاب شفاعت، آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی، موسسه بوستان کتاب، چاپ اول، ص 40.