يکشنبه، 28 مهر 1392

پرسش :

آیا زن مى تواند در ضمن عقد ازدواج، شرط کند که شوهر او همسر دوم اختیار نکند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، فاضل، مکارم و نورى: خیر، این شرط صحیح و نافذ نیست؛ ولى اگر شرط کند که زن وکیل شوهر باشد چنانچه شوهر ازدواج مجدد کند، خود را طلاق دهد، صحیح است1.
آیات عظام تبریزى، سیستانى و صافى: آرى، این شرط صحیح و نافذ است و اگر شوهر بعد از ازدواج به این شرط عمل نکرد و ازدواج مجدد نمود، گناه کرده است2.
آیه اللّه وحید: بنابر احتیاط واجب، این شرط صحیح و نافذ نیست؛ ولى اگر شرط کند که زن وکیل شوهر باشد چنانچه شوهر ازدواج مجدد کند، خود را طلاق دهد، صحیح است3.
پی نوشت:
1. امام، استفتاءات، ج 3، احکام ازدواج، س 55؛ مکارم، استفتاءات، ج 2، س 907؛ خامنه اى، استفتاء، س 7 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1533؛ نورى، استفتاءات، ج 2، س 637 و توضیح المسائل، م 2534 ؛ دفتر: بهجت.
2. سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، م 333؛ تبریزى، منهاج الصالحین، ج 2، م 1395؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، 1255.
3. وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م 1359.
منبع: www.porseman.org