مشکلات و آسیب ‏های خیانت همسر

واکنش فرد نسبت به خیانت همسر، شبیه علائم استرس پس از ضربه روانی، همچون علائم شوک، سردرگمی، خشم، افسردگی، آسیب دیدن عزت نفس و کاهش اعتمادبه نفس در مسائل شخصی و جنسی است.
پنجشنبه، 30 فروردين 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
مشکلات و آسیب ‏های خیانت همسر
یکی از دلایل عمده طلاق، بی وفایی و خیانت است.
 
چکیده : واکنش فرد نسبت به خیانت همسر، شبیه علائم استرس پس از ضربه روانی، همچون علائم شوک، سردرگمی، خشم، افسردگی، آسیب دیدن عزت نفس و کاهش اعتمادبه نفس در مسائل شخصی و جنسی است.

تعداد کلمات 803 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

 مشکلات و آسیب ‏های خیانت همسر

پیامدهای خیانت همسر

خیانت به همسر عوارض و پیامدهای متعددی را به دنبال خواهد داشت که هم بر فرد و هم بر خانواده و هم بر جامعه تأثیر خواهد گذاشت. از جمله پیامدهای خیانت همسر می‏توان به مسائلی نظیر ضرب وشتم، قتل همسر و اقدام به خودکشی اشاره کرد. حتی در بسیاری از مواقع، شوهران، همسران خود را به دلیل وجود نفر سوم می کشند. در بیانی دیگر، وقتی چنین رابطه ای کشف می شود، همسر خیانت دیده، ممکن است احساس ویران شدگی داشته باشد. ممکن است احساسات منفی متفاوتی را تجربه کند: احساس بی کفایتی و طردشدگی، خشم و تنفر شدید، گناه و حسادت و…. احساس حسادت ممکن است از این تفکر ناشی شود که همسر خیانت کار چیزی را به طرف مقابل داده که تا قبل از آن به طور انحصاری به او متعلق بوده است. به خصوص برای مردان بخشی از حسادت از حس مالکیت ناشی می شود.
 

بحران زناشویی

در مطالعه ای بر روی ۱۶۰ فرهنگ مختلف نشان داده شد، بی وفایی و خیانت یکی از دلایل عمده ذکرشده برای طلاق است. همچنین مطالعات زیادی نشان داده اند، واکنش فرد نسبت به خیانت همسر، شبیه علائم استرس پس از ضربه روانی، همچون علائم شوک، سردرگمی، خشم، افسردگی، آسیب دیدن عزت نفس و کاهش اعتمادبه نفس در مسائل شخصی و جنسی است. نتایج پژوهش های دیگری حاکی از آن است که پس از افشای خیانت همسر، خانواده ها با مسائلی نظیر بحران زناشویی، تضعیف عملکرد در نقش های والدینی و مشکلات شغلی روبرو می شوند.
 

مقصر اصلی

ترس اینکه شخص دیگری موقعیت برتری را تصاحب کند، نیز ممکن است مطرح باشد. بیشتر اوقات همه بار مسئولیت به طرف فردِ خیانت کننده است و اوست که سرزنش می شود؛ اما احساس گناه و سرزنشِ خود نیز احساسی است که همراه با سایر احساسات دیگر تجربه می شود، افکاری مانند اینکه باید همسر بهتری می بودم یا روابط جنسی بیشتری با همسرم برقرار می کردم، از این جمله افکار هستند. برخی از افراد که هنوز به همسر خیانت کار علاقمند هستند، نفر سوم را مقصر می دانند و او را مسئول اغفال همسر خود معرفی می کنند تا بتوانند به نحوی همسر خود را معاف کنند.
 

احساسات چندگانه

 همسر خیانت دیده از یک طرف تمایل به ترک و طرد همسر خیانت کار دارد و از طرفی نگران است این کار او را بیشتر به سمت رقیب سوق دهد. فرد خیانت کننده نیز احساسات چندگانه و گاه متناقضی را تجربه می کند. از طرفی دچار احساس شرم و گناه و از طرفی دچار ترس از واکنش همسر است. از طرفی ممکن است هنوز همسر خود را دوست داشته باشد، اما احساسات شدیدی را نسبت به آن فرد دیگر هم احساس می کند و از اینکه چگونه در آن واحد دو نفر را دوست دارد، گیج و مضطرب است. برخی اوقات هم گرچه همسر خود را دوست دارد، تمایلی ندارد از احساساتی که با آن فرد دیگر تجربه می کند، بگذرد.
 

رفتارهای متفاوت

همسر خیانت دیده ممکن است رفتارهای متفاوتی را در پیش بگیرد: گاهی ممکن است همسر خیانت کار را بیرون کند و گاهی نیز بالعکس به منظور شکست رقیب و برنده شدن در مبارزه، جلب توجه های افراطی و رفتارهای جنسی افراطی از خود نشان دهد، تا همسر را دوباره به شرایط قبلی برگرداند. در هر حالت احساس گناه و اضطراب همسر خیانت کرده را بیشتر می کند؛ چرا که یا خود را سزاوار بخشش و تلاش مجدد نمی داند یا با این فکر که او مجبور است برای اصلاح موقعیت کاری انجام دهد، احساس فشار می کند.
 

تعهد واقعی

 در مواقعی که همسر خیانت دیده شروع به جست وجو در وسایل شخصی همسر از جمله تلفن، ایمیل ها، کیف و کامپیوتر می کند، همسر خیانت کار مجدداً احساسات متناقضی را تجربه می کند: از طرفی مایل است وانمود کند چیزی برای پنهان کردن ندارد و با این تفحص و تجسس راحت است و از طرفی دیگر جرأت اعتراض به تجاوز به حریم خصوصی خود را ندارد. این احساس ترس و اضطراب که همسر خیانت دیده برای همیشه دلیل قانع کننده ای برای خشم و حمله به او دارد، احساس غیرقابل تحملی است؛ بنابراین بر اثر بی وفایی زناشویی هم در خیانت دیده و هم در خیانت کرده، احساسات و رفتارهای متناقضی مشاهده می کنیم. این نوشته را با سخنی از «باربارا دی آنجلیس» به پایان می رسانیم: تعهد واقعی یک حلقه ازدواج، عقدنامه یا سند ازدواج یا سال هایی نیست که با یکدیگر زندگی کرده اید؛ بلکه رفتار شماست، در یک یک روزهای زندگی تان، با فردی که دوستش دارید.
 

 منبع:

سپیده دانایی
مجله ونوس

بیشتر بخوانید :
دلهره ی تکرار خیانت شوهر
راهکارهای اعتماد دوباره به همسر بعد از بی اعتمادی 
آثار درگیری و اختلاف همسران (خانم ها بخوانند)
راه برخورد با خیانت همسر (خانم ها بخوانند)
عوامل خیانت در زندگی زناشویی؟



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط