پورنوگرافی؛ اعتیاد به تماشای تصاویر جنسی

مشاهده تصاویر پورنوگرافی، آسیب فردی و اجتماعی متعددی به همراه دارد. مواجهه مستمر با این قبیل تصاویر باعث می‌شود بسیاری از اعمال و رفتارهای قبیح و مجرمانه برای فرد عادی‌سازی شود و همچنین اطلاعات اشتباهی در اختیار فرد قرار گیرد. در این مقاله با پیامدهای پورنوگرافی از جمله تاثیر مخرب آن بر بنیان‌های روابط زناشویی آشنا می ­شویم.
جمعه، 7 ارديبهشت 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
پورنوگرافی؛ اعتیاد به تماشای تصاویر جنسی
 استفاده وسواس‌گونه از پورنوگرافی تأثیر عمده‌ای بر نارضایتی زناشویی و در نتیجه جدایی زوجین می‌گذارد.
 
چکیده: مشاهده تصاویر پورنوگرافی، آسیب فردی و اجتماعی متعددی به همراه دارد. مواجهه مستمر با این قبیل تصاویر باعث می‌شود بسیاری از اعمال و رفتارهای قبیح و مجرمانه برای فرد عادی‌سازی شود و همچنین اطلاعات اشتباهی در اختیار فرد قرار گیرد. در این مقاله با پیامدهای پورنوگرافی از جمله تاثیر مخرب آن بر بنیان‌های روابط زناشویی آشنا می ­شویم.

تعداد کلمات  936 /  تخمین زمان  مطالعه 5 دقیقه

پورنوگرافی؛ اعتیاد به تماشای تصاویر جنسی

پورنوگرافی در فضای مجازی

بدون شک مهم‌ترین آسیب محتوایی در فضای مجازی، محتوای پورنوگرافی است. پورنوگرافی که از دیرباز در حال تولید بوده است، با استفاده از فضای مجازی رشدی قارچ‌گونه و بسیار وسیع پیدا کرد و در حال حاضر تجارتی بسیار سودآور است و سالانه بالغ بر 14 میلیارد دلار سود به همراه دارد. در حال حاضر 12 درصد کل فضای اینترنت به سایت‌های پورنوگرافی اختصاص دارد و برآورد می‌شود 10 درصد کل تجارت الکترونیک در این صنعت ردوبدل می‌شود. آسیب‌های ناشی از پورنوگرافی تنها مختص به جامعه ما نیست. در کشورهای غربی، از جمله کشور امریکا که مهد پورنوگرافی است و بیشتر محتوای پورنوگرافی جهان را تولید می‌کند، به آسیب‌های ناشی از محتواهای جنسی واقف هستند و تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام داده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد درصد بسیار بالایی از مردان و درصد قابل توجهی از زنان دایماً از سایت‌های جنسی بازدید می‌کنند. در ادبیات پژوهشی به مواردی از قبیل اعتیاد به پورنوگرافی یا استفاده اجباری از پورنوگرافی برخورد می‌کنیم. این تحقیقات نشان می‌دهند که درصد بالایی از این افراد به تماشای تصاویر جنسی اعتیاد پیدا کرده‌اند و استفاده از این تصاویر دیگر در اختیار آنها نیست. چنین افرادی با آگاهی از نامناسب بودن این تصاویر و با وجود اینکه استفاده از این تصاویر زندگی شخصی و اجتماعی و حتی شغلی آنها را شدیداً تحت تأثیر قرار داده است، نمی‌توانند از مراجعه به این قبیل سایت‌ها خودداری کنند و ترک‌های موقتی آنها معمولاً ناکام است. این موضوع چنان در جوامع غربی رواج دارد که تحقیقات گسترده‌ای برای درمان این نوع از اعتیاد پیشنهاد شده است. آموزه‌های اسلامی اعلام می‌کنند که شهوت انسان را پایانی نیست. شهید «مرتضی مطهری» در کتاب «آشنایی با قرآن»، جلد 4 می‌گویند: «به هر اندازه آزادی در مسائل جنسی بیشتر باشد، التهاب فرد زیادتر می‌شود، زیرا غریزه جنسی تنها ظرفیت جسمانی ندارد بلکه ظرفیت روحی هم دارد.»
 

آسیب ­های خطرناک پورنوگرافی

تحقیقات متعدد نشان داده است که مشاهده این تصاویر تنها آسیب فردی در پی ندارد و آسیب‌هایی برای جامعه به همراه دارد. تحقیقات نشان می‌دهد بلوغ زودرس، آسیب دیدن روابط اجتماعی، افسردگی، احساس گناه، خودارضایی، آغاز زودهنگام روابط جنسی، انحرافات جنسی، تجاوز جنسی، به تأخیر افتادن ازدواج و کاهش بهره‌وری شغلی با مشاهده تصاویر پورنوگرافی رابطه دارد. تا چندی پیش تصور می‌شد که مشاهده تصاویر جنسی تنها برای افراد مجرد آسیب‌زاست. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد میزان آسیب افراد متأهل کمتر از آسیب افراد مجرد نیست (رایت و راندال) مواجهه مستمر با این قبیل تصاویر باعث می‌شود بسیاری از اعمال و رفتارهای قبیح و مجرمانه برای فرد عادی‌سازی شود و همچنین اطلاعات اشتباهی در اختیار فرد قرار گیرد. بی‌وفایی جنسی، انحراف جنسی، نارضایتی جنسی، نارضایتی زناشویی، نارضایتی از جسم خود و جسم همسر، طلاق و... از این دست آسیب‌ها بر بنیاد خانواده هستند. با توجه به اینکه یکی از مصارف آسیب‌زا از فضای مجازی، استفاده از تصاویر پورنوگرافی است، باید درباره تأثیر پورنوگرافی بر بنیان‌های روابط زناشویی دقت کرد. زمینه‌یابی انجام شده میان وکلای امریکایی نشان می‌دهد بیشتر آنها معتقدند که فضای مجازی نقش قابل ملاحظه‌ای بر طلاق‌ها در سال‌های اخیر ایفا کرده است. در موارد منجر به طلاق، در 68 درصد موارد یکی از زوجین در فضای مجازی معشوقی پیدا کرده است، در 56 درصد از موارد یکی از افراد (عموماً مرد) از سایت‌های پورنوگرافی به صورت وسواس‌گونه استفاده کرده است، 47 درصد موارد شامل استفاده مفرط از رایانه و 33 درصد شامل صرف زمان مفرط برای چت کردن بوده است (ددمون). تحقیقات نشان می‌دهد استفاده وسواس‌گونه از پورنوگرافی تأثیر عمده‌ای بر طلاق و جدایی می‌گذارد و با کاهش علاقه به فعالیت‌های جنسی بین زوجین رابطه دارد (اشنایدر). مشاهده تصاویر پورنو باعث کاهش رضایتمندی از ظاهر جسمانی و عملکرد جنسی طرف مقابل می‌شود (زیلمن و برایانت). تحقیقات اخیر در امریکا نشان داده است که 56 درصد از طلاق‌ها شامل استفاده مفرط یکی از طرفین از تصاویر پورنوگرافی است (ددمون). همچنین تحقیقات نشان می‌دهد استفاده از پورنوگرافی موجب افزایش 31 درصدی انحراف جنسی است (اودون ـ پاولوسی). با توجه به اینکه بیشتر استفاده‌کنندگان از تصاویر پورنوگرافی را مردان تشکیل می‌دهند و زنان نسبت به تصاویر پورنو تحریک کمتری از خود نشان می‌دهند، عجیب نیست که بیشتر شکایت از استفاده بیمارگونه همسر از این سایت‌ها، از طرف زنان گزارش شود. متأسفانه تحقیقات منتشر نشده مرکز ملی فضای مجازی ایران نشان می‌دهد بیش از نیمی از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به صورت ناخواسته با تصاویر جنسی روبه‌رو می‌شوند (تحقیقات بیشتر در این زمینه و سایر موضوعات مربوطه برای بررسی اهمیت‌شان لازم و ضروری به نظر می‌رسد). در این زمینه فیلترینگ می‌تواند نقش مؤثری ایفا کند، ولی اگر فردی در اثر تحریک‌های محیطی درصدد دسترسی به این مطالب برآید، با توجه به دسترسی بیشتر افراد به انواع فیلترشکن، فیلترینگ با وضعیت فعلی اثربخشی کافی ندارد.

تهیه و تنظیم: خانم حدیثه اسفندیار
منبع: محمد حسین سیاح طاهری و دیگران؛ (1395)، حقیقت مجازی، انتشارات مرکز ملی فضای مجازی
 

بیشتر بخوانید:
علاقه مردان به تماشای فیلم های مستهجن
پورنوگرافی (هرزه نگاری) اینترنتی و عوارض آن؟
پورنوگرافی در فضای مجازی؛ تصاویری که هرگز نباید دید
شناخت آسیب‌ها و پیامدهای ناشی از مشاهده پورن
فضای مجازی ؛ آسیب ها و تهدیدها (بخش اول )
ضرورت نظارت والدین بر فرزندان خود در فضای مجازی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط