آشنایی با فرصت‌های اقتصادی در فضای مجازی (بخش اول)

امروزه، استفاده از فرصت‌های اقتصادی و کسب و کار در فضای مجازی رواج بسیاری پیدا کرده است. کسب و کار اینترنتی به عنوان یکی از مهم­ترین این فرصت­ ها، مزایای بی­شماری دارد. با ما همراه باشید تا با این مزایا آشنا شوید.
شنبه، 8 ارديبهشت 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با فرصت‌های اقتصادی در فضای مجازی (بخش اول)
دستیابی به بازارهای جدید یکی از مهم‌ترین مزیای کسب و کار اینترنتی به شمار می ­رود.
 
چکیده: امروزه، استفاده از فرصت‌های اقتصادی و کسب و کار در فضای مجازی رواج بسیاری پیدا کرده است. کسب و کار اینترنتی به عنوان یکی از مهم­ترین این فرصت­ ها، مزایای بی­شماری دارد. با ما همراه باشید تا با این مزایا آشنا شوید.

تعداد کلمات 820 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

آشنایی با فرصت‌های اقتصادی در فضای مجازی

فرصت‌های اقتصادی و کسب و کار در فضای مجازی

امروزه کاربرد و استفاده از اینترنت در حوزه اقتصادی دارای گسترش و گوناگونی بسیاری شده است. استفاده از اینترنت و خدمات آن را می‌توان رسانه‌ای بسیار مهم برای پیدا کردن مشتری و حفظ و نگهداری آن دانست. از سوی دیگر فضای مجازی بستر جدیدی برای مشتریان جهت آشنایی، مقایسه و خرید کالا را فراهم کرده است. افزایش فروشگاه‌های اینترنتی نشان از استقبال کاربران به این امر است.
 

کسب و کار اینترنتی چیست؟[i]

کسب و کار اینترنتی به معنی نوعی فعالیت اقتصادی است که همه یا عمده فعالیت شرکت روی اینترنت انجام می‌شود. باید توجه داشت که کسب و کار الکترونیک یا اینترنتی به مجموعه فعالیت‌های مربوط به کسب و کار از جمله بازاریابی، مالی، خرید و فروش، ارتباط با مشتریان، خدمات پس از فروش، همکاری با سرمایه‌گذاران و... که از طریق شبکه اینترنت انجام می‌گیرد اطلاق می‌شود، در حالی که تجارت الکترونیک[ii] تنها شامل مسائل مربوط به خرید و فروش از اینترنت است و خود، زیرمجموعه‌ای از[iii] E-Business است. با مزایای کسب و کار اینترنتی آشنا شوید:
 

 مزایای کسب و کار اینترنتی چیست؟

1. نبود محدودیت جغرافیایی
اینترنت حوزه فعالیت کسب و کار را به 190 کشور دنیا گسترش داده است، بدون اینکه هزینه اضافه‌ای را بر کسب و کار تحمیل کند. در روش‌های کلاسیک هر کس برای ارایه خدمات به مشتریان باید در هر محدوده‌ای جغرافیایی محل کاری داشته باشد، اما اینترنت این مشکل را برطرف کرده است. دستیابی به بازارهای جدید مهم‌ترین مزیت کسب و کار اینترنتی است.

2. نبود محدودیت زمانی
اینترنت همیشه باز است، بنابراین کسب و کار 24 ساعت در هفت روز در هفته و 365 روز در سال می‌تواند فعال باشد. در روش‌های سنتی فرد در زمان‌های محدود (ساعات اداری و ایام غیر تعطیل) می‌تواند خدمات و کالای خود را بفروشد. همچنین اگر به طور بین‌المللی کسی بخواهد فعالیت کند تفاوت ساعت و ایام تعطیل را در نقاط مختلف جهان باید در نظر بگیرد.

3. کم هزینه بودن
راه‌اندازی و نگهداری یک کسب و کار اینترنتی بسیار کم هزینه‌تر از کاسبی‌های متداول است. در روش‌های سنتی هزینه محل، لوازم اداری، انبار، تجهیزات، کارکنان و غیره وجود دارد، در حالی که در کار مجازی و خودکار شدن فعالیت‌ها این هزینه‌ها بسیار کاهش می‌یابد. هزینه‌های تبلیغات و بازاریابی نیز چنین است.

4. سرعت قابل ملاحظه
در بسیاری از موارد که فعالیت‌ها به صورت خودکار انجام می‌شود هر کس می‌تواند خدمات و کالای خود را سریع‌تر به دست مشتری برساند و همچنین اطلاع‌رسانی با سرعت خیلی بیشتری امکان‌پذیر می‌شود.

5. کاهش قیمت محصول
کسب و کارهای اینترنتی با خودکارسازی فعالیت‌ها و نیز به دلیل حذف واسطه‌ها می‌توانند قیمت محصولات خود را کاهش دهند. حذف هزینه‌هایی مانند تهیه کاغذ، چاپ، بروشور و کاتالوگ، کاهش هزینه‌های معاملاتی و تدارکاتی از دیگر مزایای این نوع فعالیت اقتصادی است.

6. سفارشی‌سازی
بیشتر کسب و کارهای اینترنتی امکان ارایه محصولاتی کاملاً سفارشی و براساس سلیقه تک‌تک مشتریان را فراهم می‌کنند.

7. کاهش معضلات شهرهای بزرگ
به همه این موارد، کاهش آلودگی محیط زیست، ترافیک و ازدحام را که یکی از مهم‌ترین معضلات شهرهای بزرگ است، نیز می‌توان اضافه کرد که با توسعه فضای مجازی قابل رفع است.
 

انواع کسب و کارهای اینترنتی

امروزه کسب و کارهای اینترنتی بسیار متنوع‌اند، اما به طور کلی کسب و کار اینترنتی بر ارایه «محصول» یا «خدمت» و فروش آنها متمرکز است؛
مهم‌ترین فعالیت‌های بر بستر فضای مجازی را می‌توان به 10 گروه عمده زیر تقسیم‌بندی کرد:
1ـ ایجاد اجتماعات آن‌لاین
2ـ خرید، فروش و حراج کالاهای مختلف
3 ـ تبلیغات اینترنتی
4 ـ ارایه خدمات و مشاوره تخصصی به دیگران
5 ـ ایجاد امپراتوری اطلاعات، اخبار و آموزش
6 ـ تهیه و ارایه نرم‌افزارهای مختلف
7 ـ چندرسانه‌ای یا مالتی‌مدیا
8 ـ پیوستن به شبکه‌های واسطه‌گری
9 ـ خدمات مربوط به ای‌میل
10ـ سرمایه‌گذاری مشترک.

ادامه دارد...

تهیه و تنظیم:
خانم حدیثه اسفندیار
منبع: محمد حسین سیاح طاهری و دیگران؛ (1395)، حقیقت مجازی، انتشارات مرکز ملی فضای مجازی
 

بیشتر بخوانید:
با فرصت‌های آموزشی در فضای مجازی آشنا شوید (بخش اول)
با فرصت‌های آموزشی در فضای مجازی آشنا شوید (بخش دوم)
فنون مدیریت زمان در فضای مجازی (بخش اول)
فنون مدیریت زمان در فضای مجازی (بخش دوم) 

 
پی نوشت :
[i] .i-Business
[ii] .E-Commerce
[iii]. حرف E، مخفف Electronic و حرف I مخفف کلمه Internet است که در اینجا با اتصال به واژه کسب و کار معنی کسب و کار الکترونیکی یا کسب و کار اینترنتی پیدا می‌کند


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما