مراقبت والدین از رفتارهای نوجوانان

گاهی اوقات برای والدین این سؤال پیش می آید که چرا با وجود اینکه آداب معاشرت را به فرزندشان یاد داده اند باز هم باید برخی از نکات رفتاری را به فرزندشان یادآوری کنند. اگر ما را همراهی کنید حتما علت این مشکل را در مطلب زیر پیدا می کنید.
يکشنبه، 28 مرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
مراقبت والدین از رفتارهای نوجوانان
تذکر دادن برخی از نکات رفتاری توسط والدین برای فرزند لازم است.
 
چکیده: گاهی اوقات برای والدین این سؤال پیش می آید که چرا با وجود اینکه آداب معاشرت را به فرزندشان یاد داده اند باز هم باید برخی از نکات رفتاری را به فرزندشان یادآوری کنند. اگر ما را همراهی کنید حتما علت این مشکل را در مطلب زیر پیدا می کنید.
 
تعداد کلمات 552 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه

مراقبت والدین از رفتارهای نوجوانان

آیا باید مدام به فرزند نوجوانم تذکر دهم که مراقب رفتارهایش باشد؟

بسیاری از والدین نمی دانند که چرا باید هنوز به فرزند نوجوانشان تذکر بدهند که با دیگران درست رفتار کنند. مثلا به آنها سلام کرده، احوال پرسی کند و دست بدهد. آنها از خودشان می پرسند که چرا با وجود اینکه آنها از دوران کودکی به فرزندشان آداب معاشرت را یاد داده اند، هنوز فرزندشان نمی داند که باید چگونه با دیگران رفتار کند.
واقعیت این است که نوجوانان هنوز بزرگ نشده اند، و والدین باید بعضی از نکات را مدام به آنها تذکر دهند. برای نوجوانان هنوز مشکل است که همیشه در مقابل دیگران مؤدب باشند، با آنها سلام و احوال پرسی کنند، درست تلفن را جواب بدهند و خلاصه درست با بزرگترها رفتار کنند. بعضی اوقات بچه ها گیج می شوند و نمی دانند چه رفتاری درست و چه رفتاری نادرست است. بچه ها از والدین، بزرگ ترها و معلمان شان تقلید می کنند و گاهی از آنها رفتارهای ضد و نقیضی می بینند. بعضی از بچه ها در محیط خانه دوست دارند راحت باشند، بنابراین زیاد به رعایت ادب و احترام توجه ندارند. والدین وقتی می بینند که فرزندشان با دیگران چگونه رفتار می کند و رفتارش در خانه چگونه است ناامید می شوند. همه ی بچه ها در بیرون از خانه رفتار بهتری با دیگران دارند و این مسئله کاملا طبیعی است. آنها با کمک و همکاری شما کم کم یاد می گیرند که باید مؤدب تر باشند و با دیگران بهتر رفتار کنند.
 

چگونگی اصلاح رفتار فرزند

وقتی رفتارهای فرزندتان را اصلاح می کنید باید مراقب باشید که در مورد او قضاوت نادرستی نکنید. مثلا اگر او تلفنی با کسی درست حرف نزد، به او نگویید چقدر بی ادب است و چقدر با دیگران بد حرف می زند، بلکه به او تذکر دهید که دفعه ی بعد مؤدبانه تر با دیگران حرف بزند. کاملا طبیعی است که او گاهی فراموش کند با دیگران مؤدبانه رفتار کند؛ بنابراین نباید او را سرزنش کنید و اعتماد به نفسش را کم کنید. او هنوز به تشویق و همراهی شما نیاز دارد.
اگر احساس می کنید که فرزندتان ممکن است با مشکلی روبه رو شود او را برای رویارویی با آن مشکل آماده کنید. قاطعانه به او بگویید که انتظار دارید در شرایط مختلف مثل رفتن به مهمانی، سفر یا خانه ی دوست و اقوامتان چگونه رفتار کند. بهترین روش ممکن برای یاد دادن این مسایل به فرزندتان این است که خودتان الگوی خوبی برای او باشید تا او رفتارهای مؤدبانه و درست را از شما یاد بگیرد. اگر شما با دیگران مؤدبانه رفتار کنید و به آنها احترام بگذارید فرزندتان نیزیاد می گیرد که باید مثل شما باشد و از شما الگو می گیرد.
 
 
منبع: کتاب «راهنمای کامل تربیت کودک (از تولد تا نوجوانی)»
نویسنده: رابین گلدستاین
مترجم: شیرین یزدانی

بیشتر بخوانید :
نظارت والدین بر رفتار نوجوان
نوجوانان، والدین و روابط خانوادگی
اختلاف سلیقه ی فرزند و والدین در مدل لباس
حریم نوجوان را بشناسید و رعایت کنید



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط