چگونه استرس پدر و مادر بودن را کاهش دهیم؟

چه شما پدر و مادر یک فرزند باشید، چه پدر یا مادر ۱۰ فرزند، انجام وظایف تان به‌ عنوان پدر و مادر می‌تواند پراضطراب باشد. استرس بیش‌ از حد می‌تواند شما را بدون انرژی، بی اشتیاق و بدون لذت کند و همچنین می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت جسمانی و روانی شما داشته باشد.
شنبه، 17 شهريور 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
چگونه استرس پدر و مادر بودن را کاهش دهیم؟
از تکنیک‌های مدیریت زمان جهت اولویت بندی کارهای خود استفاده کنید.
 
چکیده : چه شما پدر و مادر یک فرزند باشید، چه پدر یا مادر ۱۰ فرزند، انجام وظایف تان به‌ عنوان پدر و مادر می‌تواند پراضطراب باشد. استرس بیش‌ازحد می‌تواند شما را بدون انرژی، بی اشتیاق و بدون لذت کند و همچنین می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت جسمانی و روانی شما داشته باشد.

تعداد کلمات 835 /  تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

چگونه استرس پدر و مادر بودن را کاهش دهیم؟
بخش اول: از خودتان مراقبت کنید

1. عوامل استرس‌زای خود را شناسایی کنید. عواملی را که باعث استرس در زندگی شما می‌شود، به‌خصوص در مورد فرزندداری، شناسایی کنید. شاید از خانه‌داری، مدیریت بچه‌هایتان و یا اداره کردن خانواده احساس استرس بکنید. تکالیفی که بیش‌ترین استرس را به شما می‌دهند را یادداشت کنید و راه‌هایی برای کنترل آن‌ها پیدا کنید.
برای مثال، شاید تمیز نگه‌داشتن خانه باعث استرس شما می‌شود. برای حل این مسئله، کودکان خود را در انجام کارها دخیل کنید و یا یک کارگر استخدام کنید تا این استرس را کاهش دهید.

2. یاد بگیرید که چطور «نه» بگویید. تعهداتی که شما می‌توانید به‌عنوان یک والد به آن نگاه کنید، بسیار زیاد هستند. چه در زندگی شخصی، خانواده، یا زندگی حرفه‌ای‌تان باشد، ارزش نه گفتن به بسیاری از تعهدات را یاد بگیرید. آنچه باید انجام دهید، کاری که لازم است انجام دهید و آنچه می‌توانید به آن نه بگویید را مشخص کنید.
پروژه‌هایی که برای کمک به دیگران به توافق رسیده‌اید را انتخاب کنید.
فعالیت‌های کودکان خود را نیز محدود کنید. به‌جای انجام سه فعالیت در یک‌فصل، از هر کودک بخواهید فقط یک فعالیت را به خود اختصاص دهد.
دقت کنید به فعالیت‌هایی که باعث سرگرم شدن و لذت شما می‌شوند «بله» بگویید، ازجمله ملاقات با یک دوست به‌صرف قهوه.

4. روزانه ورزش کنید. پیاده‌ روی کنید، شنا کنید یا ورزشی مانند تنیس‌بازی کنید. ورزش می‌تواند استرس تان را کاهش داده و به شما کمک کند احساس انرژی و شادابی بیشتری بکنید. این می‌تواند به شما کمک کند که بهتر بخوابید و احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
کودکان خود را در ورزش‌ها شرکت دهید، مثلاً باهم دور حیاط بدوید. این یک ورزش شاد برای آن‌ها است و به شما نیز فرصتی می‌دهد تا با خانواده خود زمانی را سپری کنید و از باهم بودن لذت ببرید.

5. از تکنیک‌های مدیریت زمان استفاده کنید. به تعویق انداختن کارها، عجله کردن و فراموش کردن، همگی اعمال استرس‌زا هستند، به‌خصوص به عنوان یک والد. وظایف خود را اولویت‌بندی کنید و مهم‌ترین وظایف خود را انجام دهید. کارهای بزرگ را به کارهای کوچک‌تر تقسیم کنید و در آن واحد، یک کار انجام دهید.
یک برنامه روتین برای خود و خانواده‌تان ایجاد کنید. اینکه بدانید چه‌کارهایی باید انجام دهید، می‌تواند باعث آرامش و تمرکز شما بشود.

بیشتر بخوانید: چگونه کارها را اولویت بندی کنیم؟


بخش دوم: از دیگران کمک و حمایت بگیرید

1. زمان خود را با والدین کودکان دیگر سپری کنید. با والدین دیگری که بچه‌دارند، همراه شوید. شما می‌توانید به نوبت بچه‌ها را در هر خانه نگه‌داری کنید و یا با خانواده‌ها به خانه همدیگر بروید. خوب است که وقت خود را با والدین دیگر سپری کنید و کودکان خود را باهم دوست کنید.

2. از حمایت اطرافیان خود استفاده کنید. اگر کسی هست که می‌تواند به شما کمک کند، او را به خاطر بسپارید. روی افرادی که در اطراف شما هستند و می‌توانند به شما کمک کنند، در زمانی که به آن‌ها نیاز دارید، حساب کنید. برای مثال، بدانید که چه کسی می‌تواند به شما در نگهداری از بچه کمک کند و یا چه کسی حاضر است نزد شما بیاید و به درد دل‌های شما گوش دهد. دوستانی داشته باشید که پدر و مادر باشند تا بتوانید روی حمایت، توصیه‌ها و دوستی‌شان تکیه کنید.

3. یک پرستار کودک قابل اعتماد، استخدام کنید. یک پرستار کودک می‌تواند وقتی نیاز به استراحت و یا سپری کردن زمانی با همسرتان دارید، یک تسکین بزرگ باشد. اگر بخواهید به‌تنهایی خرید کنید و یا یک‌شب را بیرون از منزل با همسرتان سپری کنید، داشتن یک پرستار کودک در منزل می‌تواند استرس شما را به‌عنوان والد کاهش دهد.
یک پرستار کودک‌ها به مدت یک هفته (یا بیشتر، تا آنجا که نیاز است) استخدام کنید تاکمی استراحت کنید. زمانی را به‌تنهایی سپری کنید، کاری را بکنید که از آن لذت می‌برید و به خود استراحت بدهید.

4. با یک متخصص ملاقات داشته باشید. اگر در مدیریت استرس خود دچار مشکل می‌شوید، ملاقات با یک درمانگر را در نظر بگیرید. یک مشاور می‌تواند به شما کمک کند راه‌هایی کارساز برای تسکین استرس‌های خود پیدا کنید. برای مثال، یک درمانگر می‌تواند به شما کمک کند الگوهای فکری خود را تغییر دهید که به کاهش استرس کمک می‌کند.
اگر احساس می‌کنید سطح استرس شما زیاد است و باعث آسیب شما می‌شود، بلافاصله از یک درمانگر کمک بگیرید. برای پیدا کردن یک مشاور خوب، با شرکت بیمه خود تماس بگیرید و یا به کلینیک سلامت روانی در اطراف محل سکونتتان مراجعه کنید. همچنین می‌توانید از توصیه یک پزشک و یا یک دوست بهره‌مند شوید.


منبع: https://www.wikihow.com/Reduce-the-Stress-of-Parenting
مترجم: داوود سرافراز

بیشتر بخوانید:
آرامش را بیاموزید
6 گام­ برای کاهش استرس والدین
اولین قدم در کنترل استرس چیست؟
پیش به سوی زندگی بدون استرس (بخش اول)
پیش به سوی زندگی بدون استرس (بخش دوم)



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط