مقدار شیر خشک لازم برای نوزاد

در این مطلب می‌توانید با شروع تغذیه با شیر خشک، میزان شیر خشک مصرفی بر اساس سن نوزاد، میزان شیر خشک مصرفی بر اساس وزن کودک و علائم شیر خوردن بیش از حد در نوزادان آشنا شوید. با ما همراه باشید.
چهارشنبه، 26 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مقدار شیر خشک لازم برای نوزاد
اگر تغذیۀ نوزاد با شیر خشک است، طی هفتۀ اول هر زمان و هر تعداد که نوزادتان خواست می‌توانید به او شیر بدهید.
 

مقدمه

در صورت تغذیۀ نوزاد با شیر خشک، ممکن است تشخیص میزان کافی شیر خشک مورد نیاز کودک برای شروع کمی سخت باشد. اطلاع از میزان مناسب شیر خشک بیشتر به وزن کودک و چگونگی رشد نوزادتان ارتباط دارد. اگر دستورالعمل‌های مناسب پزشک کودک تان را دنبال کنید و به طور منظم برای انجام مراقبت‌های نوزاد به او مراجعه کنید، به احتمال زیاد کودک شما غذای کافی دریافت می‌کند و رشد مناسبی خواهد داشت.
 

شروع تغذیه با شیر خشک

به‌ طورکلی، نوزادان زمانی شیر می‌خورند که گرسنه هستند و زمانی از خوردن دست می‌کشند که سیر شوند. اما نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند، معمولاً از نوزادانی که شیر مادر می‌خورند وزن بیشتری دارند. اشتهای نوزادان متفاوت است و نیازهای غذایی آنها نیز به طور روزانه و ماهانه تغییر می‌کند.

مقدار شیر خشک کافی برای نوزادی که فقط با شیر خشک تغذیه می‌شود در یک دورۀ ۲۴ ساعته، معمولاً در نهایت تا ۹۵۰ سی‌سی یا میلی‌لیتر است و وقتی شروع به خوردن مواد غذایی جامد می‌کند نیز، احتمالاً لازم است مقدار شیر خشک او را کاهش دهید. پزشک می‌تواند به شما در مورد رشد پیوسته و مقدار مناسب شیر خشک کودک تان اطلاعات لازم را بدهد. اگر کودک شما ترکیبی از شیر مادر و شیر خشک می‌خورد، می‌توانید برای اطلاع از شیر خشک به عنوان مکمل غذایی در شیردهی و دریافت توصیه‌های دقیق‌تر با پزشک خود صحبت کنید.
 

میزان شیر خشک مصرفی بر اساس سن نوزاد

اگر تغذیۀ نوزاد با شیر خشک است، طی هفتۀ اول هر زمان و هر تعداد که نوزادتان خواست می‌توانید به او شیر بدهید. اما پس از آن مهم است که به کودک بیش از اندازه شیر ندهید تا در محدودۀ وزنی سالمی باقی بماند. بیشتر نوزادان تازه متولدشده، هر چند ساعت یک بار نیاز به شیر خوردن دارند. در هفتۀ اول با ۳۰ تا ۶۰ سی‌سی شیر خشک در هر وعده شروع کنید و به تدریج آن را به ۶۰ تا ۹۰ سی‌سی در هر سه تا چهار ساعت یک بار برسانید. همچنان که نوزاد رشد می‌کند و معده‌اش بزرگ‌تر می‌شود، وعده‌های کمتر و شیر بیشتری در هر وعده می‌خورد. برای مثال در حدود یک ماهگی ممکن است در هر ۲۴ ساعت، پنج یا شش شیشۀ ۱۲۰ سی‌سی و در شش ماهگی، چهار یا پنج شیشۀ ۱۸۰ تا ۲۴۰ سی‌سی شیر خشک بخورد.

همچنین کودک شما ممکن است در طول دوره‌های جهش رشد گرسنه‌ تر از حد معمول شود. این دوره‌ها معمولاً در فاصله ۱۰ تا ۱۴ روزگی و در سن سه هفتگی، شش هفتگی، سه ماهگی و شش ماهگی رخ می‌دهد. در نهایت نیز کودک به احتمال زیاد همان میزان چهار تا پنج شیشه‌شیر را تا اولین سالگرد تولد خود می‌خورد، یعنی تا زمانی که می‌تواند خوردن شیر گاو را همراه با سه وعده غذای جامد و دو میان‌وعده در روز شروع کند.
 

میزان شیر خشک بر اساس وزن نوزاد

برای چهار تا شش ماه اول که کودک هیچ غذای جامدی نمی‌خورد، یک قانون سرانگشتی ساده به این شکل وجود دارد که به ازای هر یک کیلوگرم وزن کودک، به او ۱۶۰ سی‌سی شیر خشک در هر ۲۴ ساعت بدهید. برای مثال، اگر وزن کودک شما ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم است، در یک دورۀ ۲۴ ساعته به او حدود ۴۲۰ سی‌سی شیر خشک بدهید و اگر وزن او ۴ کیلو و ۵۰۰ گرم است، ۷۰۰ سی‌سی شیر خشک به او بدهید.

همین‌طور، به یاد داشته باشید که این اعداد یک حکم قطعی نیست و فقط دستورالعملی کلی برای مشخص شدن میانگین شیر خشک مورد نیاز کودکتان است. تغذیۀ روزانۀ کودک با توجه به نیازهای فردی او متفاوت خواهد بود و همچنین او ممکن است برخی روزها کمی بیشتر و برخی روزها کمی کمتر شیر بخواهد.
 

علائم شیر خوردن بیش از حد

استفراغ کردن بعد از یک وعده تغذیه ممکن است نشانۀ آن باشد که کودک شما بیش از حد شیر خورده است. یادتان باشد بالا آوردن کمی شیر طبیعی است، اما استفراغ طبیعی نیست. بهتر است در مورد تفاوت استفراغ نوزادی و بالا آوردن نوزادان به شکل کامل آشنا باشید تا بی‌جهت نگران نشوید. دل‌ درد بعد از تغذیه نیز می‌تواند نشانۀ شیر دادن بیش از حد باشد. اگر کودک پاهای خود را جمع می‌کند یا شکمش سفت به نظر می‌رسد، ممکن است دل‌ درد داشته باشد. بهتر است در مورد دلایل دل‌درد در نوزادان کمی بیشتر مطالعه کنید و با راهکارهای رفع دل‌درد نیز آشنا باشید.

همچنین به یاد داشته باشید که همیشه مشکل کودک تان گرسنگی نیست، پس با هر نالۀ کودک فوراً به او یک شیشه‌ شیر ندهید. این احتمال را؛ به ویژه اگر تازه به او غذا داده‌اید، در نظر بگیرید که ممکن است او به دلیل پوشک کثیفش گریه می‌کند، سرد یا گرمش شده است، نیاز به آروغ زدن دارد یا فقط می‌خواهد بغلش کنید تا به شما نزدیک‌تر باشد. در برخی موارد نیز اگر حال کودک خوب نباشد، ممکن است کمتر از حد معمول گرسنه شود. این یکی از مواردی است که لازم است در صورت احتمال وجود آن به پزشک مراجعه کنید.

منبع: سایت مادرشو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط