قولنج نوزاد و راهکارهای مقابله با آن (بخش دوم)

برای کسانی که نوزاد کوچک دارند و یا به تازگی صاحب فرزند شده اند، بارها اتفاق افتاده است که نوزادشان بیقراری کند. اگر نوزادتان دائما در حال گریه است و شما هیچ علتی را برای آن پیدا نمی کنید، به احتمال زیاد نوزادتان به کولیک (colic) یا قولنج مبتلا شده است.
يکشنبه، 16 دی 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
قولنج نوزاد و راهکارهای مقابله با آن (بخش دوم)
اگر شیردهی می‌کنید و فکر می‌کنید نوزاد ممکن است به چیزی در شیر شما حساسیت داشته باشد، بهتر است برای ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود با پزشک تان صحبت کنید.
 
چکیده : برای کسانی که نوزاد کوچک دارند و یا به تازگی صاحب فرزند شده اند، بارها اتفاق افتاده است که نوزادشان بیقراری کند. اگر نوزادتان دائما در حال گریه است و شما هیچ علتی را برای آن پیدا نمی کنید، به احتمال زیاد نوزادتان به کولیک (colic) یا قولنج مبتلا شده است.

تعداد کلمات 959 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه
قولنج نوزاد و راهکارهای مقابله با آن (بخش دوم)

احتمال عدم تحمل یا آلرژی نوزاد نسبت به برخی مواد غذایی

یکی دیگر از علل درد و ناراحتی شکم در نوزادان که شبیه قولنج است اما قولنج را ایجاد نمی‌کند، عدم تحمل یا آلرژی به پروتئین شیر گاو، شیر خشک یا مواد غذایی دیگر است.

اگر فکر می‌کنید ممکن است این موارد باعث ناراحتی نوزاد شما شده باشد، راهکارهای زیر را امتحان کنید
:
تغییرات رژیم غذایی مادران شیرده: اگر شیردهی می‌کنید و فکر می‌کنید نوزاد ممکن است به چیزی در شیر شما حساسیت داشته باشد، بهتر است برای ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود با پزشک تان صحبت کنید. شاید حذف کردن برخی از محصولات لبنی برای چند هفته از رژیم غذایی‌تان به کشف این مشکل کمک کند، زیرا چند هفته طول می‌کشد تا پروتئین شیر گاو از شیر مادر خارج شود. اگر این ترفند مفید نبود، به جای محصولات لبنی روی دیگر مواد غذایی تمرکز کنید. برخی مواد خوراکی مشکل‌ساز بالقوه شامل کافئین چای و قهوه، نوشابه‌های گازدار، دلستر، ماءالشعیر، گندم، تخم‌مرغ، آجیل، پیاز و کلم است.
بهتر است چند روز این مواد غذایی را زیر نظر پزشک نخورید و سپس مصرف مجدد آنها را یکی‌یکی شروع کنید و قبل از شروع مصرف دیگری، چند روز منتظر بمانید تا ببینید آیا نوزاد واکنشی نشان می‌دهد یا خیر. این فرایند کمی زمان می‌برد، اما ممکن است در نهایت کمی از گریه‌های نوزادتان را کم کند.

تغییر نوع شیر خشک: شیر خشک هم قولنج ایجاد نمی‌کند، اما اگر نوزادتان خیلی گریه می‌کند، شاید تغییر نوع شیر خشک او ارزش امتحان کردن را داشته باشد. بهتر است از پزشک کودک در مورد تغییر نوع شیر خشک و استفاده از شیر خشکی که پروتئین شیر گاو را تا حدی یا به طور کامل هیدرولیز کرده است، صحبت کنید.
 

روش‌های نادرست و خطرناک برای درمان قولنج نوزاد

قبل از دادن هر چیزی غیر از شیر مادر یا شیر خشک به نوزاد، با پزشک صحبت کنید و هیچ‌کدام از موارد زیر را برای آرام کردن نوزادان استفاده نکنید:
غلات، سرلاک نوزاد و غذای جامد: نوزاد شما آمادۀ هضم غذای جامد نیست و دادن این غذاها کمکی به او نخواهد کرد و برای او مشکل‌ساز است.

داروها: داروهایی از قبیل ضداسپاسم‌ها یا آنتی‌هیستامین‌ها می‌تواند برای نوزادان خطر داشته باشد. از مصرف این داروها جداً خودداری کنید.

چای گیاهی: هرچند برخی مطالعات نشان می‌دهد که بعضی از گیاهان دارویی می‌تواند قولنج را بهبود دهد، اما این گیاهان می‌تواند خطرناک هم باشند، زیرا قوت، دُز و کیفیت گیاهان تضمین شده نیست. به همین دلیل، بسیاری از کارشناسان مخالف دادن گیاهان دارویی به نوزادان هستند و دیگر کارشناسان توصیه می‌کنند که این کار را فقط با تأیید پزشک کودک تان انجام دهید.
 

حفظ سلامت روانی و آرامش والدین نوزاد مبتلا به قولنج

گریۀ یک نوزاد تسلی‌ناپذیر، آزمون دشواری برای والدین است که می‌تواند اشک آنها و به ویژه مادران را نیز درآورد. بهتر است موارد زیر را برای حفظ آرامش خود هنگام گریۀ ناشی از قولنج نوزاد به یاد داشته باشید:
شما مقصر نیستید: اگرچه راه‌هایی برای تسلی نوزاد وجود دارد، اما قولنج هیچ ارتباطی با مهارت‌های شما به عنوان یک مادر یا پدر ندارد. پس به یاد داشته باشید که این تقصیر شما نیست که کودک گریه می‌کند. بهتر است صبور باشید و همچنان گریه‌هایش را تحمل کنید. مشکل قولنج نوزاد به زودی تمام می‌شود و شما دوباره کودک سرحالی خواهید داشت.

کسی را سرزنش نکنید: اگر نوزادتان تلاش‌های شما را برای آرام شدنش رد می‌کند یا به نظر می‌رسد از شما عصبانی است، به خودتان یادآوری کنید که او برای درک مفهوم سرزنش هنوز خیلی کوچک است، پس خودتان، او یا همسرتان را سرزنش نکنید. شما می‌توانید گاهی غر بزنید، اما با بهانه‌گیری و سرزنش‌های بی‌اساس وضعیت را بدتر نکنید و دیگران را نرنجانید.

زیاد تنها نمانید: کار مراقبت از نوزاد را با همسرتان تقسیم کنید، زیرا شما احتمالاً به تنهایی نمی‌توانید از پس آرام کردن مداوم نوزاد برآیید. گاهی هم از یک دوست یا خویشاوند بخواهید که مراقبت و تسلی دادن به نوزاد را به عهده بگیرد تا بتوانید به یک پیاده‌روی آرام بروید یا دوش بگیرید. اگر دارید از نوزادتان عصبانی یا کلافه می‌شوید، یک نفس عمیق بکشید و به آرامی او را در تختش دراز کنید. سپس با یک دوست یا یکی از بستگان تماس بگیرید و بخواهید که بیاید و در کنار نوزاد باشد تا شما بتوانید کمی آرام شوید.

با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ تماس بگیرید: اگر کسی وجود ندارد که از او بخواهید بیاید و به شما کمک کند، با اورژانس اجتماعی به شمارهٔ ۱۲۳ یا یک مرکز مشاورۀ شبانه‌روزی تماس بگیرید. کسانی که در این مراکز به تلفن‌ها پاسخ می‌دهند، می‌دانند که چگونه به شما کمک کنند.

احساس ناتوانی کاذب نکنید: این را بدانید که شما در حال کمک به نوزاد خود هستید، حتی اگر او هنوز گریه می‌کند، پس فکر نکنید که کاری نکرده‌اید. این امکان هم وجود دارد که گریه دقیقاً همان چیزی باشد که نوزادتان به آن نیاز دارد، پس در طول گریۀ او، به در آغوش گرفتن، آرام تکان دادن و زمزمه کردن برای نوزاد ادامه و اجازه دهید درحالی‌که از عشق و محبت شما مطمئن است، گریه‌اش را بکند؛ نه در تنش و اضطراب، و مطمئن باشید که این روزها بالاخره تمام می‌شود و کودک شما شادمان و طولانی می‌خندد.

منبع : سایت مادرشو

بیشتر بخوانید :
قولنج کودک
قولنج در نوزادان
علت قولنج نوزادان چیست؟
نفخ و قولنج در کودکان​​​​​​​



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط