آنچه از ویروس کرونا باید بدانید ( بخش اول)

کرونا ویروس های انسانی معمولا موجب سرماخوردگی بدون تب، در بزرگسالان می شوند. علائم عفونت های کرونا ویروس تنفسی در انسان مشابه عفونت های راینوویروس می باشد و به صورت آبریزش بینی و بی قراری ظاهر می شود. در این مطلب با آنچه که از ویروس کرونا باید یدانید، اشاره خواهیم کرد.
شنبه، 5 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آنچه از ویروس کرونا باید بدانید ( بخش اول)
کرونا ویروس جدید شناخته شده به نام سارس، باعث بیماری های تنفسی سختی می شود.
 

مقدمه

کرونا ویروس نوعی ویروس شایع است که باعث ایجاد عفونت در بینی، سینوس ها یا گلوی شما می شود. بیشتر ویروس های کرونا خطرناک نیستند. برخی از انواع آنها جدی هستند. حدود 858 نفر در اثر سندرم تنفسی خاورمیانه یا مرس (MERS) جان خود را از دست داده اند که نخستین بار در سال 2012 در عربستان سعودی و سپس در کشورهای دیگر در خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا ظاهر شد. در آوریل 2014، اولین آمریکایی به خاطر ابتلا به MERS در ایندیانا بستری شد و یک مورد بستری دیگر در فلوریدا گزارش شد. این دو بیمار، به تازگی از عربستان سعودی برگشته بودند. در ماه مه 2015، شیوع MERS در کره رخ داد که بزرگترین شیوع خارج از شبه جزیره عربستان بود. در سال 2003، 774 نفر در اثر شیوع سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) درگذشتند. پس از آن هیچ فردی به هیچ کدام از انواع کرونا ویروس مبتلا نشده بود.

اما در اوایل ژانویه سال 2020، سازمان بهداشت جهانی نوع جدیدی را شناسایی کرد: کروناویروس رمان 2019 (2019-nCoV) در چین. در اواخر ژانویه، تایید شد که 300 نفر به این بیماری دچار شده اند و تعداد کشته شدگان که هنوز هم به انگشتان دست نمی رسید، در حال افزایش اعلام شد. اما با وجود غربالگری ها در فرودگاه، یک مسافر اولین پرونده را به ایالات متحده آورده بود. 

غالباً یک کرونا ویروس باعث علائم عفونت تنفسی مانند خس خس بینی، سرفه و گلو درد می شود. شما می توانید این بیماری ها را با استراحت کردن و داروهای بدون نسخه درمان کنید. کرونا ویروس همچنین می تواند باعث عفونت گوش میانی در کودکان شود.
 

کرونا ویروس انسانی

ویروس کرونا انسانی موجب سرماخوردگی شده و در گاستروانتریت نوزادان دخالت دارند.  ویروس کش خاصی برای عفونت های کرونا ویروس وجود ندارد. فیلم پیشرفت کرونا گویا این واقعیت است. دستورالعمل مراقبت بیمار مشکوک به کورونا ویروس جدید را وزارت بهداشت و درمان منتشر نموده است که در ادامه ذکر خواهیم کرد.

یک کرونا ویرا باعث شیوع جهانی و سندروم تنفسی حاد بسیار سخت(SARS) در سال 2002 شد. کرونا ویروس های جانوری موجب بیماری در حیوانات اهلی می شوند که از نظر اقتصادی اهمیت دارند و در حیوانات پست باعث عفونت های پایدار در میزبان های طبیعی خود می گردند. چون کشت کرونا ویروس های انسانی مشکل است ، به همین علت خصوصیات آنها به خوبی شناخته نشده است. به گزارش “ورزش سه” تعدادی ورزشکار نیز به این بیماری دچار شده بودند.

دو گروه آنتی ژنی از کرونا ویروس های انسانی به نام نژاد 229EوOC43 وجود دارند. کرونا ویروسی که در سال 2002 از مبتلا به سندروم حاد تنفسی (سارس) جدا شد ، در گروه 2 به عنوانOC43 قرار دارد. کرونا ویروس های حیوانات اهلی و جوندگان در این دو گروه قرار دارند. گروه متمایز آنتی ژنی دیگری (سومین گروه) یافت شده است به نام ویروس برونشیت عفونی مرغ ها که به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است .

به نظر می رسد که نا هم تیپی عمده آنتی ژنی در بین نژادهای یک گروه یعنی نژاد 229E وجود دارد. واکنش متقاطع بین برخی از نژادهای انسانی با بعضی از نژادهای جانوری وجود دارد. بعضی از این ویروس ها دارای هماگلوتینین می باشند

در آزمایشگاه ویروس شناسی جهت تشخیص آن از تست سریع ویرال به روش مولکولار استفاده می شود. در آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری تست های تشخیص بیماریهای ویروسی با تعرفه دولتی انجام می شوند.زمان جوابدهی تستها از بیست و چهار ساعت لغایت هفتاد و دو ساعت می باشد.

در آزمایشگاه ویروس شناسی پزشکی مسیح دانشوری بیماری آنفلوانزا به روش تست ویروسی مولکولار سه روزه و با تعرفه دولتی انجام می شود.در تست تشخیصی مربوط به نمونه های اورژانسی مانند نمونه مایع نخاع یاCSF زمان جوابدهی به کمتر از زمان بیست و چهار ساعت کاهش می یابد.
 

بیماری زایی کرونا ویروس

کرونا ویروس ها به مقدار زیاد ، اختصاصی گونه هستند . پاتوژنز بیماری های آنها در انسان به خوبی شناخته نشده است. اکثر کرونا ویروس های حیوانی به سلول های اپی تلیال مجرای تنفسی و گوارشی حیوانات گرایش دارند. عفونت های کرونا ویروس در انسان معمولا به مجاری فوقانی تنفسی محدود می شود.

اپیدمی سال 2003 ویروس  SARS، توسط بیماری تنفسی جدی ، شامل پنومی و نقص تنفس پیش رونده مشخص شد. به نظر می رسد که ویروس از میزبان غیر انسان منشا گرفته و قابلیت عفونی کردن انسان را به دست آورده باشد. در مناطق روستایی جنوب چین که اپیدمی از آنها آغاز شد ، انسان ، خوک و ماکیان اهلی در کنار هم زندگی می کردند و بسیاری از گونه های وحشی جهت مصارف غذایی و طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفتند. این شرایط باعث بروز سویه های جدید ویروس گردید. به نظر می رسد که برخی کرونا ویروس ها عامل گاستروانتریت در انسان هستند ولی تا بحال جدا نشده اند.
 

یافته های بالینی در مورد این بیماری

کرونا ویروس های انسانی معمولا موجب سرماخوردگی بدون تب، در بزرگسالان می شوند. علائم عفونت های کرونا ویروس تنفسی در انسان مشابه عفونت های راینوویروس می باشد و به صورت آبریزش بینی و بی قراری ظاهر می شود. دوره کمون این بیماری حدود 2 تا 5 روز است و بیماری حدود 1 هفته ادامه دارد. مجرای تحتانی تنفسی به ندرت گرفتار می شود ، اگر چه پنومونی در سربازان به عفونت با کرونا ویروس ها نسبت داده شده است. کودکان مبتلا به آسم ، از حملات زیاد عطسه رنج می برند. بیماری ریوی مزمن در بزرگسالان ممکن است علائم تنفسی را تشدید کند.

کرونا ویروس جدید شناخته شده به نام سارس، باعث بیماری های تنفسی سختی می شود. دوره انکوباسیون حدود 6 روز است. علائم اولیه شامل تب لرز ، بی حالی ، سرگیجه ، سرفه و گلودرد هستند و پس از چند روز تنگی نفس پدیدار می شود. بسیاری از بیماران رادیوگرافی غیر عادی قفسه سینه دارند. برخی موارد به سرعت به سوی دیسترس تنفسی حاد پیشرفت می کنند و نیاز به حمایت های تنفسی (تنفس مصنوعی) پیدا می کنند. مرگ ، حاصل نقص تنفسی پیش رونده است که حدود 10درصد موارد میزان مرگ و میر بین میانسالان بالاتر است. علائم بالینی انتریت همراه با کرونا ویروس هنوز به خوبی مشخص نشده است. به نظر می رسد که این عفونت ها ، مشابه عفونت های روتاویروس باشند.
 

تشخیص آزمایشگاهی کرونا ویروس

تست های آزمایشگاهی، به طور معمول برای تشخیص عفونت های کرونا ویروس ها (مگر در مورد بیماریSARS) صورت نمی گیرند. روش موجود برای تشخیص کرونا ویروس ها از جملهSARS – Cov ، ردیابی ژنومRNA ویروس در مجرای تنفسی و نمونه های مدفوع به کمکRT-PCR می باشد. جداسازی کرونا ویروس ها، مشکل می باشد و در مورد  SARS-Cov به شرایط(( biosafety level 3نیاز می باشد. آزمایش نمونه های مشکوک به وجودSARS-Cov، باید با در نظر داشتن شرایطBSL-2 در آزمایشگاه های ویروس شناسی صورت گیرد. آزمایش سرولوژی با بهره گیری از آزمایش الیزا ، می تواند در ارزیابی سرم های حاد و بهبود یافته، کمک کننده باشد. میکروسکوپ الکترونی ، در ردیابی ذرات مشابه کرونا ویروس در نمونه های مدفوع به کار می رود.

 

علائم اصلی بیماری کرونا

علائم این بیماری بستگی به نوع کروناویروس و میزان عفونت آن که تا چه اندازه جدی است، دارد..، ممکن است علائم شما شامل موارد زیر باشد:
_ آبریزش بینی
_ سردرد
_ سرفه کردن
_ گلو درد
_ تب
_ بی حالی

برخی از ویروس ها می توانند علائم شدید ایجاد کنند. عفونت ها ممکن است به برونشیت و ذات الریه تبدیل شوند، که باعث علائمی مانند آن می شوند:
_ تب، که در صورت وجود ذات الریه ممکن است بسیار زیاد باشد
_ سرفه با مخاط
_ تنگی نفس
_ درد هنگام نفس کشیدن و سرفه کردن.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام


اخبار مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط