همه ی سوالات درباره ویروس کرونا (بخش دوم)

موثرترین راه برای کنترل شیوع کرونا اقدامات بهداشتی مناسب مثل شستشوی مرتب و صحیح دست ها، رعایت آداب سرفه و عطسه کردن و همینطور ماندن در خانه در صورت ابتلا به بیماری و همچنین اقدامات دقیق پیشگیری کننده و کنترلی در محیط های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس در بیمارستان ها و مراکز پزشکی است. در این مطلب به سوالات متداول در مورد ویروس کرونا خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
شنبه، 3 اسفند 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همه ی سوالات درباره ویروس کرونا (بخش دوم)
به طور مرتب اقدامات بهداشتی که شامل شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و حداقل به مدت 20 ثانیه است را رعایت کنید.
 

همه ی سوالات درباره ویروس کرونا

آیا ممکن است شخصی که هیچ علائمی ندارد ویروس کرونا را به دیگران انتقال بدهد؟
این مورد هنوز در حال بررسی است. با اینکه کارشناسان معتقدند کرونا ممکن است از طریق اشخاص به ظاهر سالم و بدون علامت هم انتقال پیدا کند اما این مساله نادر تلقی می شود. چیزی که با قطعیت می توان گفت این است که ویروس کرونا از طریق تماس نزدیک با فرد بیمار (فرد علامت دار) منتقل می شود. بر اساس آخرین اطلاعات موجود، عامل اصلی انتقال ویروس کرونا تماس با افراد علامت دار است. این مساله به این معناست که برای مهار رشد و انتقال ویروس باید از قرار گرفتن در معرض مواجهه با ویروس از راه تماس نزدیک با اشخاص بیمار خودداری کرد.

موثرترین راه برای کنتر شیوع کرونا اقدامات بهداشتی مناسب مثل شستشوی مرتب و صحیح دست ها، رعایت آداب سرفه و عطسه کردن و همینطور ماندن در خانه در صورت ابتلا به بیماری و همچنین اقدامات دقیق پیشگیری کننده و کنترلی در محیط های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس در بیمارستان ها و مراکز پزشکی است.
 
در صورت لمس و تماس سطوحی که به طور بالقوه به ویروس کرونا آلوده شده اند خطر ابتلا به عفونت کرونا وجود دارد؟
به طور کلی ویروس کرونا در آن دسته ویروس هایی است که ماندگاری ضعیفی در محیط دارد و عموما تصور می شود که این ویروس از راه عطسه و سرفه و تماس نزدیک با فرد آلوده انتقال پیدا می کند. در حال حاضر محققان در تلاش برای بررسی راه های شیوع این بیماری هستند اما همانطور که قبلا هم اشاره شد بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و سایر بیماری های تنفسی واگیر دار شامل موارد زیر می شود:
- از دست زدن به بینی، چشم و دهان تان خودداری کنید

- به طور مرتب اقدامات بهداشتی که شامل شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و حداقل به مدت 20 ثانیه است را رعایت کنید. در صورت عدم دسترسی به صابون از الکل برای ضد عفونی کردن دست ها استفاده کنید

- از نحوه صحیح عطسه و سرفه کردن اطلاع داشته باشید. موقع سرفه یا عطسه کردن دهان تان را با دستمال بپوشانید یا در آستین لباس تان سرفه و عطسه کنید. حتما بعد از هر بار عطسه یا سرفه کردن دست های تان را با آب و صابون بشویید یا با الکل ضد عفونی کنید.

- به طور مرتب سطوحی که مکرر لمس می شوند مثل توالت، میز کنار تختخواب، دستگیره در، تلفن و کنترل تلویزیون را با پاک کننده های معمولی خانگی یا با سفید کننده رقیق شده با آب ضد عفونی کنید.
 
نکات ایمنی مهم برای مسافران به خارج چیست؟
توصیه می شود تا حد امکان از سفرهای غیر ضروری به خارج از کشور و به خصوص چین خودداری کنید. در صورتی که حتما باید به کشور خارجی سفر کنید با پزشک تان در این خصوص صحبت کنید یا حداقل 6 هفته قبل از سفر به یک کلینیک بهداشت سفر مراجعه کنید. علاوه بر این پس از ورود به چین نکات زیر را رعایت کنید:
- دست های تان را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید
- در صورت عدم دسترسی به آب و صابون از ضد عفونی کننده های الکلی استفاده کنید
- همیشه هنگام مسافرت ضد عفونی کننده مخصوص دست حاوی الکل همراه داشته باشید
- از مصرف مواد غذایی خام و یا گوشت خام و نیم پز خودداری کنید
- از نزدیک شدن به مناطق پر خطر مثل مزارع، محل نگهداری حیوانات زنده و کشتارگاه ها خودداری کنید
- از تماس نزدیک با افراد بیمار به خصوص کسانی که علائم تنفسی، تب و یا سرفه دارند خودداری کنید
- از تماس با حیوانات ( زنده یا مرده) مثل خوک، مرغ، اردک، پرندگان وحشی و سطوح آلوده به مایعات بدن و یا فضولات آنها خودداری کنید
 
من قصد بازگشت از استان هوبی چین را دارم، چه نکاتی را باید رعایت کنم؟
اگر در 14 روز گذشته به استان هوبی چین سفر کرده اید تا 14 روز باید تماس تان با دیگران را محدود کنید و در خانه بمانید. علاوه بر این به کلیه مسافران چین توصیه می شود که برای کنترل و بررسی علائم ویروس کرونا و یا در صورت احساس بیماری هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند. حتی اگر در سرزمین اصلی چین نبوده اید و تا 14 روز پس از بازگشت دچار علائمی مثل تب، سرفه، مشکلات تنفسی و یا هر علامت دیگری شدید هر چه سریع تر باید به پزشک مراجعه کنید.
 
هنگام بازگشت به کشور از سفر خارجی چه نکاتی را باید مد نظر داشته باشم؟
اگر متوجه علائم بیماری کرونا در خودتان شده اید به هیچ وجه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید و به پزشک مراجعه کنید. اگر در طول پرواز متوجه علائم بیماری شدید به خدمه پرواز اطلاع بدهید تا در صورت لزوم شما را قرنطینه کنند. اگر هیچ نوع علامت خاصی ندارید اما می دانید که در معرض ویروس کرونا قرار گرفته اید هنگام ورود به کشور این مساله را به خدمات مرزی اطلاع بدهید.
 
طی 14 روز اول بعد از بازگشت از خارج چه اقداماتی لازم است انجام دهم؟
اگر در این مدت دچار علائم کرونا شدید بلافاصله باید به پزشک مراجعه کنید. باید علائم و نشانه های تان را برای پزشک شرح بدهید و تاریخچه سفرتان را در اختیار او قرار بدهید. اگر در طی این مدت تماستان با دیگران را محدود نکرده اید لازم است که قرنطینه شوید و هیچ تماسی با افراد دیگر نداشته باشید.

 
چرا از مسافرانی که از استان هوبی چین برمی گردند خواسته می شود تا 14 روز با دیگران ارتباط نداشته باشند؟
از آنجایی که مقامات بهداشتی هر کشوری آخرین داده ها و اطلاعات مربوط به ابتلای موارد جدید به کرونا را ثبت می کنند، از تمام افرادی که از استان هوبی چین بازگشته اند توصیه می شود تا 14 روز با دیگران هیچ ارتباطی نداشته باشند تا کاملا مطمئن شوند که سالم هستند. علاوه بر این لازم است در 24 ساعت اول ورودتان به کشور به پزشک مراجعه کنید و اطلاعات سفرتان را در اختیار او قرار بدهید. هدف از این کار، کنترل و مهار شیوع ویروس کرونا در ابعاد گسترده تر است.
 
من قصد سفر به کشورهای غیر آسیایی را دارم. چطور می توانم خطر ابتلا به کرونا را کاهش بدهم؟
مهم نیست که قرار است به کجا سفر کنید؛ به هرحال باید تمام اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به کرونا را به دقت پیگیری کنید. در صورت بازگشت از هر کشوری و چنانچه علائم بیماری را در خود مشاهده کردید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
 
من به خارج از کشور سفر کرده ام و دچار علائم کرونا شده ام، چه کار باید کنم؟
خیلی از افرادی که به خارج از کشور سفر می کنند ممکن است به کرونا مبتلا شوند. در صورت ابتلا به این بیماری موارد زیر را رعایت کنید:
- اکثر هتل های مهم گردشگری پزشکان داخلی دارند که مراقبت های پزشکی ارائه می دهند بنابراین حتما به پزشک مراجعه کنید

- در صورت نیاز به مراقبت های فوری، بهترین راه مراجعه به نزدیک ترین بیمارستان است. ممکن است در برخی کشورها استفاده از آمبولانس معمول نباشد بنابراین برای رسیدن به بیمارستان از وسایل حمل و نقل دیگر استفاده کنید

- به محض مشاهده علائم بیماری از تماس با افراد دیگر خودداری کنید و اقدامات مهار کننده برای جلوگیری از شیوع بیماری را به عمل بیاورید.
 
برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا در فرودگاه ها و مرزهای کشورهای مختلف چه اقداماتی انجام می شود؟
در اکثر کشورها مثل کانادا  اقدامات اساسی و مهمی برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا به کشورشان انجام می شود که عبارتند از:
- شناسایی هر بیماری که قصد ورود به کشور را دارد
- آگاهی بخشی و بالا بردن سطح معلومات مسافران درباره اقداماتی که هنگام بیمار شدن باید انجام بدهند
- درخواست از مسافران برای اطلاع رسانی به افسران خدمات مرزی در خصوص مشاهده هر نوع علامت بیماری در خودشان
- غربالگری مسافران از نظر وجود علائم و نشانه های ویروس کرونا

سازمان جهانی بهداشت (WHO) به طور جدی در حال پیگیری و بررسی وضعیت کرونا در جهان است و به طور مرتب اطلاعات مرتبط با این بیماری را به روز می کند. این سازمان به همه افراد در هر کجای دنیا توصیه می کند که با رعایت نکات و روش های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و همچنین خودداری از هر نوع سفر غیر ضروری به مناطق پر خطر به کاهش شیوع این بیماری کمک کنند.
 
چند نفر تاکنون آلوده شده اند؟
چین گزارش کرده است که تاکنون 1868 نفر به دلیل آلودگی به کوید-19 جان خود را از دست داده اند. سازمان سلامتی تایید کرده است که 72436 نفر در چین به این ویروس مبتلا شده اند. بیش از 12 هزار نفر به حالت عادی بازگشته اند. ویروس کرونا حداقل به 28 کشور دیگر منتقل شده است. در ژاپن 607 نفر به این ویروس آلوده  شده اند 542 نفر از مسافران کشتی یوکوهاما حامل این ویروس بوده اند و این کشور گزارش کرده که یک نفر جان خود را از دست داده است. همچنین در هنگ کنگ، تایوان، فرانسه و فیلیپین گزارش هایی ناشی از مرگ افراد مبتلا به این ویروس منتشر شده است.

در انگلیس 9 مورد گزارش شده است که تاکنون هیچ کدام جان خود را از دست نداده اند. از 17 فوریه تا کنون 4501 نفر در انگلیس مورد آزمایش قرار گرفته اند که جواب آزمایش 4492 نفر منفی بوده است.
 
چرا این بیماری بدتر از آنفولانزای معمولی است و متخصصان چقدر نگران این بیماری هستند؟
ما هنوز نمی دانیم که ویروس کرونا چقدر خطرناک است، و این را نخواهیم دانست تا زمانی که اطلاعات بیشتری بدست آوریم. در مقایسه با بیماری آنفولانزای فصلی که نرخ مرگ و میر آن کمتر 1 درصد است و تصور می شود که در کل جهان هر ساله 400 هزار نفر به دلیل آنفولانزای فصلی جان خود را از دست می دهند، نرخ مرگ و میر ناشی از این بیماری 2.5 درصد است. نرخ مرگ و میر ناشی از سارس بیش از 10 درصد بود.

دیگر فاکتوری که هنوز در مورد آن اطلاعات زیادی در دسترس نمی باشد میزان مسری بودن ویروس کرونا می باشد. تفاوت مهم ویروس کرونا در مقایسه با آنفولانزا این است که هنوز هیچ واکسنی برای این ویروس وجود ندارد بدین مفهوم که کنترل آن در مبتلا کردن انسان ها بسیار مشکل است بخصوص در افراد سالمند، افرادی که مبتلا به بیماری های تنفسی می باشند یا سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند. شستن دست ها و خودداری از دست دادن با دیگر افراد اگر احساس می کنید که حال خوبی ندارند بسیار حائز اهمیت است.

یک اقدام مهم این است که نسبت به تزریق واکسن آنفولانزا اقدام کنید زیرا به سیستم ایمنی بدن کمک می کند و خطر سرایت بیماری ها را کاهش خواهد داد.
 
آیا این بیماری همه گیر است؟
زمانی به بیماری همه گیر بودن را اطلاق می کنند که در تمام کشور ها گسترده شده باشد. وجود ویروس کرونا در بیرون از چین تایید شده است اما به این معنی نیست که تمام 195 کشور عضو WHO درگیر این ویروس می باشند. تا کنون به جز چند کشور، هیچ گزارشی از این که تمام کشور ها به این ویروس مبتلا شده اند منتشر نشده است. در هر حال بزرگترین عامل انتقال این ویروس مسافرانی می باشند که از چین به دیگر کشور ها وارد شده اند.
 
آیا باید نگران باشیم؟
خیر. ویروس کرونا در بیرون از چین مشاهده شده است اما گسترش آن زیاد و غیر قابل انتظار نمی باشد. WHO اعلام کرده است که انتشار این بیماری یک نگرانی بین المللی است. فاکتور مهم این است که بدانیم چگونه این ویروس بین انسان ها منتقل می گردد و چه گروهی از انسان ها به شدت تحت خطر ابتلا به این بیماری می باشند. غالبا ویروس هایی که به راحتی گسترش می یابند تاثیرات خفیف تری دارند. به طور کلی، ویروس کرونا افراد مسن را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و در مواردی کودکان را آلوده کرده است.

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
play_arrow
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
play_arrow
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
play_arrow
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
play_arrow
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
play_arrow
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
play_arrow
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
play_arrow
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
play_arrow
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
play_arrow
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
play_arrow
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
play_arrow
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
play_arrow
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
play_arrow
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها
play_arrow
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها
شاهد عظمت شخصیت رهبر انقلاب در تصمیماتی مثل وعده صادق بوده‌ام
play_arrow
شاهد عظمت شخصیت رهبر انقلاب در تصمیماتی مثل وعده صادق بوده‌ام