کنگره پس از خروج معترضان که توسط نیروهای گارد ملی و پلیس فدرال، نشست خود را در ساعت ۸ شب چهارشنبه به وقت محلی از سر گرفت.
ابتدا اعتراض به آرای گزینشگران ایالت آریزونا و دیگر اعتراضها رسیدگی شد و سرانجام ۲ مجلس وارد رأیگیری شدند.
از آنجا که اعتراضها باید در هر ۲ مجلس به تصویب برسد و هر دو مجلس با این اعتراض مخالفت کردند، هیچ یک از اعتراضها ره به جایی نبرد.
اعتراض درباره اعتبار آرای ایالت جورجیا، نوادا و میشگان هم با وجود اعتراض اعضای مجلس نمایندگان، هیچ سناتوری از آن حمایت نکرد و ابتر ماند.
اعتراض درباره آرای گزینشگران ایالت پنسیلوانیا هم با مخالفت ۹۲ سناتور و … عضو مجلس نمایندگان روبرو شد.
به این ترتیب، تلاش دونالد ترامپ برای بازگرداندن ورق انتخابات با هر شکل ممکن حتی با قشون کشی خیابانی و تسخیر کنگره آمریکا ره به جایی نبرد و جو بایدن، از ۲۰ ژانویه قدرت را در دست خواهد گرفت.
مایک پنس پیروزی جو بایدن را رسما اعلام کرد
مایک پنس، معاون دونالد ترامپ و رئیس موقت سنای آمریکا سرانجام پس از پایان شمارش آرای کالج الکترال و سپری کردن یک روز پر خشونت در کاپیتول، جو بایدن را به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کردترامپ شکست را پذیرفت
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا پس از آنکه کنگره رسماً پیروزی بایدن بعنوان رئیسجمهور بعدی آمریکا را تأیید کرد، در بیانیهای قول انتقال «منظم» قدرت به بایدن را داد.
وی در بیانیه خود تصمیم کنگره برای تأیید نهایی بایدن بعنوان رئیسجمهور بعدی آمریکا را «نمایانگر پایان عالیترین دور اول در تاریخ ریاستجمهوری» توصیف کرد.
ترامپ که برای اولین بار از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شکست را پذیرفته است، ادامه داد: «گرچه کاملاً با نتایج این انتخابات مخالف هستم و حقایق تأییدی بر این امر است اما با این وجود، انتقال منظم قدرت در ۲۰ ژانویه (اول بهمن) انجام میگیرد».
بینامین نتانیاهو حمله به کاپیتول را محکوم کرد و «ننگآور» خواند
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل روز پنجشنبه پس از آنکه سرانجام دونالد ترامپ تصمیم کنگره مبنی بر تایید ریاست جمهوری جو بایدن را پذیرفت و وعده انتقال قدرت را داد، درباره حوادث واشنگتن اظهارنظر کرد
آقای نتانیاهو در جریان یک نشست خبری مشترک با استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا گفت: برای من دموکراسی آمریکا همیشه الهامبخش بوده است
او افزود: خشونتی که در این روز روی داد کاملا در تضاد با ارزشهایی است که آمریکاییها و اسرائیلیها از آنها حمایت میکنند. حمله به کاپیتول یک حادثه ننگین بود و باید چنین حملهای را محکوم کرد
او تاکید کرد: شک ندارم که مثل همیشه دموکراسی آمریکا پیروز خواهد شد.
واکنش آنگلا مرکل به تحولات آمریکا
به نقل از اسپوتنیک، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان دیدن رویدادهای خشونتباری که شب گذشته در آمریکا روی داد؛ مایه خشم و اندوه وی شده است.همچنین او از بابت امتناع دونالد ترامپ رئیسجمهور فعلی آمریکا به عدم پذیرش شکست، ابراز تاسف کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که جو بایدن و کاملا هریس فصل جدیدی از دموکراسی را باز کنند.
سازمان عفو بین الملل: ترامپ مردم را به خشونت و ارعاب تشویق کرد
سازمان عفو بین الملل در توئیتی از اظهارات و اقدامات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انتقاد کرد. در این توئیت آمده است: دونالد ترامپ مردم آمریکا را به خشونت و ارعاب تشویق کرده است.این سازمان افزود: ترامپ با مخالفت خود و رد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مردم را به خشونت و ارعاب تشویق کرد و این امر یک رفتار نابهنجار به شمار می رود.
سازمان عفو بین الملل در ادامه اعلام کرد که دونالد ترامپ گروههای افراطی را به یورش به کنگره آمریکا تشویق کرد و همین موضوع سبب شد خشونت و هرج و مرج افزایش یابد.
استیون منوچین، وزیر خزانهداری دولت ترامپ خشونتها در کاپیتول را «کاملا غیرقابل قبول» خواند
استیون منوچین که یکی از وفادارترین اعضای کابینه دونالد ترامپ محسوب میشود، خشونتها در کاپیتول را غیرقابل قبول خواند.او که به اسرائیل سفر کرده است، در جریان یک نشست خبری با حضور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور اعلام کرد: این خشونتها باید متوقف شوند. دموکراسی پیروز خواهد شد زیرا نهادهای دموکراتیک ما بسیار قوی هستند.
او افزد اکنون زمان آن فرا رسیده تا به عنوان یک ملت واحد دور هم جمع شویم و همه به روند دموکراتیک در ایالات متحده احترام بگذارند.
چه کسانی در اعتراضات روز چهارشنبه واشنگتن شرکت کردند؟
طرفداران تئوری توطئه «کیو-انان» در کنار گروههای راست افراطی طرفدار دونالد ترامپ، اصلیترین شرکت کنندگان اعتراضات روز چهارشنبه در واشنگتن بودند.
این افراد از مدتها قبل برای تظاهرات در این روز برنامهریزی و در شبکههای اجتماعی برای بسیج طرفدارانشان فعالیت کرده بودند.
طرفداران تئوری «کیو-انان» بر این باورند که دونالد ترامپ به همراه تیمی مخفی از افسران ارتش آمریکا، در حال جنگ با پدوفیلهای شیطانپرست در درون حزب دموکرات هستند.
طرفداران جنبش انتخاباتی «توقف دزدی» همچنین اعضای گروه «پسران مفتخر» نیز فعالانه شرکت در این اعتراضات را تشویق کرده بودند.
گروه خودخوانده «کاروانهای میهن پرست» و ابتکارات دیگری نیز برای کمک به انتقال هواداران ترامپ به واشنگتن در این روز تشکیل شده و در شبکههای اینترنتی بسیار فعال بودند.
در روزهای گذشته در برخی از پلتفرمهای اینترنتی محبوب میان گروههای راست افراطی در شبکههای اجتماعی، سازمان دهندگان این اعتراضات بر این موضوع تاکید داشتند که هر چیزی غیر از لغو نتیجه انتخابات از سوی کنگره، باعث میشود که «میهن پرستان» آمریکا مجبور شوند کشورشان را تحویل خائنان، کمونیستها و شیطانپرستان بدهند.
کدام سناتورها با تایید نتایج کالج انتخاباتی در برخی ایالتهای آمریکا مخالفت کردند؟
کنگره در حالی سرانجام عصر چهارشنبه علیرغم اتفاقات ناخوشایند این روز، نتایج الکترال کالج را برای تایید پیروزی جو بایدن به رسمیت شناخت که در مجموع ۸ سناتور جمهوریخواه، در اعتراض به نتایج اعلام شده از سوی الکترال کالج در دو ایالت آریزونا و پنسیلوانیا، رای منفی دادند.
این ۸ سناتور عبارت بودند از: تد کروز از ایالت تگزاس، جاش هاولی از ایالت میسوری، راجر مارشال از ایالت کانزاس، تامی توبرویل از ایالت آلاباما، سیندی هاید اسمیت از ایالت میسیسیپی، جان کندی از ایالت لوئیزیانا، ریک اسکات از ایالت فلوریدا و درنهایت سینتیا لومیس از ایالت وایومینگ.
وزیر کشور بریتانیا: ترامپ با وجود مرگ انسانها هنوز این خشونتها را محکوم نکرده است
پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا روز پنجشنبه با نکوهش اقدامات دونالد ترامپ اعلام کرد: سخنان او باعث خشونت شد و سپس با وجود آنکه این حوادث منجر به مرگ انسانها شده، هنوز نتوانسته است این خشونتها را محکوم کند و این یک اشتباه بزرگ است.
باراک اوباما: ترامپ معترضان را به اعمال خشونت آمیز در کنگره تحریک کرد
«باراک اوباما» سیاستمدار دموکرات و رئیس جمهور پیشین ایالات متحده در بیانیهای اقدامات تحریک آمیز «دونالد ترامپ» رئیس جمهور فعلی آمریکا را عامل یورش معترضان به ساختمان کنگره آمریکا خواند.اوباما در این بیانیه اعلام کرد: «تاریخ به درستی خشونت امروز در کنگره را به یاد خواهد آورد؛ خشونتی که رئیس جمهور فعلی با ادامه دادن به دروغی بی اساس در مورد نتیجه انتخابات قانونی [سوم نوامبر] به عنوان یک ننگ و رسوایی بزرگ برای کشور ما رقم زد».
هر چهار رئیس جمهور در قید حیات آمریکا، حمله به کاپیتول را محکوم کردند
باراک اوباما، جورج دبلیو بوش، بیل کلینتون و جیمی کارتر، چهار رئیس جمهور پیشین آمریکا که در قید حیات هستند، با انتشار بیانیههایی با تاکید بر ضرورت انتقال مسالمتآمیز قدرت، بار دیگر خشونتهای عصر چهارشنبه در واشنگتن را تقبیح کردند.باراک اوباما نوشت که تاریخ این حادثه را که به تحریک رئیس جمهور وقت انجام شد و باعث شرمندگی ملت ما گردید، به خاطر خواهد سپرد.
جورج دبیلیو بوش نوشت که صحنههای این حمله را با ناباوری تماشا کرده و آنچه در این روز روی داد را شایسته «جمهوری موزفروشان» میداند «نه جمهوری دموکراتیک ما». او افزود: من از رفتارهای نسنجیده برخی رهبران سیاسی از زمان انتخابات تا کنون و بیاحترامی که امروز در قبال نهادها، سنتها و قانونگذارانمان دیدم، مبهوت ماندم.
بیل کلینتون سیاست «قرار دادن آمریکاییها مقابل یکدیگر» را محکوم کرد و آنچه در واشنگتن روی داد را حمله به قانون اساسی آمریکا توصیف کرد.
کارتر حوادث روز چهارشنبه را «تراژدی ملی» خواند و اظهار امیدواری کرد تا مردم آمریکا با اتحاد دوباره از این «پرتگاه» برگردند.
پیش از این هیلاری کلینتون نیز این حادثه را «حمله تروریستهای داخلی به بنیاد دموکراسی آمریکا» توصیف کرده بود.
احتمال عزل ترامپ بالا گرفت
شبکه سی بی اس آمریکا روز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که اعضای کابینه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور در حال بررسی این گزینه هستند که با استناد به اصلاحیه ۲۵ اُم قانون اساسی آمریکا رئیس جمهور کنونی این کشور را از قدرت خلع کنند.طبق این گزارش، آنها هنوز به طور رسمی پیشنهاد خود را به «مایک پنس» معاون رئیس جمهور ارائه نکردهاند؛ مقامی که اصلاحیه مزبور وی را در دو هفته پایانی به عنوان رئیس جمهور آمریکا معرفی خواهد کرد.
واکنش کاربران
منبع:
1. ایمنا/ جو بایدن رئیس جمهور آمریکا شد
2. دنیای اقتصاد/ ترامپ شکست را پذیرفت
3. یورو نیوز/ کنگره آمریکا پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری را تایید کرد
4. مهر/ بایدن رسما رییس جمهور منتخب آمریکا شد/ترامپ: قدرت را تحویل میدهم
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.