به نظر می رسد کمیته ملی المپیک در بحث رونمایی از لباس رسمی کاروان ایران در المپیک توکیو اقدامی هوشمندانه انجام داد و با رونمایی از آن در فرودگاه و هنگام خروج ورزشکاران از کشور، فرصتی را برای دریافت انتقادات و پیشنهادات و شاید اصلاح این لباس ها باقی نگذاشت.
یادمان نمی رود که قبل از المپیک 2016 ریو، کمیته ملی المپیک در دوره مدیریت قبلی خود اقدام به رونمایی از لباس المپیکی ها کرد و بازتاب این اقدام آنقدر منفی بود که در فرصت باقی مانده تا المپیک، مسئولان مجبور به تغییر طرح لباس های کاروان شدند.
البته که لباس و رنگ و طرح یک موضوع سلیقهای است و حتی اگر از بهترین رنگ و طرح و جنس هم استفاده شود باز هم انتقادهایی خواهد شد و میلیونها سلیقه در کشور وجود دارد اما یک نکته در این میان جلب توجه میکند. در واقع آنچه بیش از هر چیز موجب شد لباس رسمی کاروان آن طور که باید، دلچسب نباشد، رنگ فیروزهای مانتوی دختران بود که هیچ سنخیتی با کت و شلوار سورمهای مردان نداشت چرا آنچه بیشتر در لباس مراسم افتتاحیه کاروانهای ایران و سایر کشورها مرسوم بوده هماهنگی در طرح و رنگ لباس زنان و مردان است که در این دوره و در لباس کاروان ایران دیده نمیشود.
در شرایطی که از دو سال قبل کار طراحی لباس کاروان ایران با دعوت از برترینهای مد و لباس کشور آغاز شده بود و برگزاری المپیک هم یک سال به تعویق افتاده بود، خیلیها انتظار نداشتند کار رونمایی به دقیقه نود و در فرودگاه کشیده شود اگر چه شاید اتفاقات مربوط به رونمایی از لباس کاروان ایران در المپیک ریو باعث شده بود مسئولان کمیته ملی المپیک ترجیح دهند زمانی را برای رونمایی انتخاب کنند که همه در برابر کار انجام شده قرار گیرند.
مطمئنا اگر لباس کاروان در شرایطی بهتر و با طرح یکدست رونمایی میشد، حجم انتقادات کاهش می یافت و احتمالا زیباییهای این لباس جلوه بیشتری داشت. همچنین رفت و آمد مکرر اهالی مد و لباس و به گفته مسئولان کمیته ملی المپیک ارائه بیش از هزار طرح لباس این توقع را ایجاد کرد که طرحی ویژه و خاص حاصل آن خواهد بود و شاید همین ذهنیت و تبلیغات باعث شد این لباس دلچسب به نظر نیاید. اگر چه باید این موضوع را هم مدنظر داشت که اعمال نظرات از سوی افراد و ارگانهای مختلف نیز در این موضوع تاثیرگذار است.
مقایسه لباس کاروان المپیکی ایران با سایر کشورها
رونمایی از لباس کاروان ایران در المپیک توکیو در دقیقه ۹۰ انجام شد و در مراسم بدرقه، ورزشکاران اعزامی با لباس های رسمی کاروان حاضر شدند.
لباس رسمی کاروان برای مردان کت و شلوار ساده سورمه ای و برای زنان مانتو و مقنعه فیروزه ای و شلوار سفید بود.
با توجه به اینکه بازی های المپیک یک سال به تعویق افتاده بود بنابراین فرصت هم برای طراحی و انتخاب لباس کاروان بیشتر بود از این رو این انتظار بود تا لباسی طراحی شود که بدون حرف و حدیث باشد.
بر خلاف کشورهای دیگر که سعی کرده اند در رونمایی از لباس های رسمی خود در المپیک توکیو بهترین عکسبرداری و نمایش را داشته باشند، در رونمایی لباس ایران ، یک پارچه چروک در گوشه ای از سالن CIPفرودگاه امام نصب شده بود و زمانی که ورزشکاران برای گرفتن عکس آنجا می ایستادند، چروک بودن پارچه نمای خوبی به عکس ها نداده بود و بیشتر در ذوق می زد.
لباس کاروان هر چند جنجال لباس المپیک ریو را نداشت اما بدون حرف و حدیث هم نبود؛ واکنش های رسانه ها و برخی مخاطبان نشان می دهد این طراحی لباس نتوانسته رضایت ها را جلب کند.
در ادامه چند نمونه از لباسهای کاروان کشورهای دیگر آمده است
لباس کاروان ژاپن
لباس کاروان کانادا
لباس کاروان یونان
لباس کاروان آمریکا
لباس کاروان دانمارک
واکنش کاربران
منبع:
1. تسنیم/چرا لباس کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو دلچسب نیست؟ + عکس
2. ورزش سه/لباس رسمی کاروان ایران در المپیک/ بازتاب منفی مانتوی آبی و کت و شلوار پلوخوری!(عکس)
3. ایسنا/ مقایسه لباس کاروان المپیکی ایران با سایر کشورها + عکس
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.