برخلاف نظر آن بخش از اصلاح طلبان که تازه نگاه دلسوزانه نسبت به جریان غزه داشتند اما بارها گفتند: نیروی مقاومت از اسرائیل شکست میخورد، این جنگ عاقبت خوشی ندارد، حماس ضعیف است و... اوضاع تماما به نفع نیروهای مقاومت پیش میرود؛
نکاتی چند حائز اهمیت در این مورد وجود دارد:
اولا: شکست سیاسی و امنیتی رژیم که امری مسلم بود، حتی اگر در بخش نظامی قوی ظاهر شود؛ یعنی شسکت اصلی اسرائیل در همینهای بود که برای خود ساخته بود و آن هیمنه پوشالی درهم ریخت و مهمتر آنکه با مطلع نشدن از شروع عملیات طوفان الاقصی در بخش امنیتی و اطلاعاتی هم شکست خورده و مفتضح گشت. تدابیر نیروهای مقاومت در جلوگیری از درز اطلاعات و ناتوانی رژیم غاصب در ردیابی نیروهای امنیتی حماس از نکات مهم این اتفاق بود.
دوما: در بعد سیاسی و اخلاقی در دنیا بیش از پیش بیآبرو شد؛ در تمام کشورهای دنیا صحنههای از اجتماع، راهپیمایی و اعتراض به رژیم کودک کش دیده میشود. پرچم این کشور در اکثر این راهپیماییها به آتش کشیده میشود و مردم از این رژیم بیرحم اعلام انزجار میکنند. سرویسهای جاسوسی رسانهای رژیم هم تمام تلاش خود را میکنند تا از چهرههای معروف، خوانندگان، کمدینها، بازیگرها و... در تمام دنیا استفاده و حمایتها و اقناعاتی را بازتاب دهند.
سوما: ابعاد اقتصادی طوفان الاقصی برای رژیم لایوصف است و باعث فرار سرمایهگذاری و سرمایهگذاران و توریست شده و میشود؛ ضربههای اقتصادی به ساکنین غاصب و رژیم غاصب در فلسطین اشغالی بیش از آن است که فکرش را بکنند. این منطقه دیگر جای مناسبی برای سرمایهگذاری اقتصادی نیست و فعلا کسی مایل نیست به کشوری که همه چیز در آن نگاه امنیتی و نظامی دارد پا بگذارد. ساکنین این را خوب میفهمند که معطل بودن پروژهها و فرار سرمایه چقدر میتواند زندگی آنان را در این منطقه سخت کند. مالیاتهای سنگین، فشار کار، فشار اقتصادی، عقب ماندگی، عدم رشد اقتصادی و... کمترین بلایی است که سر آنان میآید. پس آنها هم در تلاویو به راهپیمایی و اعتراض اقدام کردهاند و خواستار سرنگونی دولت نتانیاهو هستند.
چهارما: حماس دنبال نابودی رژیم در این زمان نبوده و نباید باشد، اما هدف چه بوده و چه باید باشد؟ در این مورد باید گفت: اتفاقات و تحولات روزهای اخیر و تلاش برخی کشورهای اروپایی برای فیصله دادن به این نزاع نشان میدهد رژیم صهیونیسیتی بیش از پیش تحت فشار است و از همه طرف مخصوصا موارد بالا در حال ضربه خوردن است. امریکا دخالت نکرده و مطمئنا نمیخواهد با دخالتش کار را بدتر کند و خود را در یک شرایط غیر قابل پیش بینی قرار دهد. کشورهای عربی سکوت کرده یا اعتراض دارند. گذرگاه رفح باز شده و کمکهای مردم در حال ارسال است البته با زحمت که امیدواریم این اتفاق بیوفتد و کمکها به مردم غزه برسد. رژیم منحوس اعلام کرده ما دنبال جنگ نیستیم و با این جمله خود را از جنگ دور میکند و البته تا امروز صحبتی از آتش بس نشده است. با موارد ذکر شده باید گفت: در این شرایط هم جنگ تمام عیار دور از ذهن است و بعید است حماس به جنگ تمام عیار رو بیاورد. اصلا حماس هم دنبال جنگ نبود اما باید با این ضربه فشارها را کم میکرد؛ غزه نیاز دارد به رفع محاصره بهصورت کامل، دسترسی به گذرگاهها و مرزهای آبی و خاکی برای تبادل کالا، رفع مزاحمت از سوی رژیم قاتل بهصورت کامل، رفع تهدیدات این رژیم بهصورت کامل و... اگر این سه مورد عمل شود نابودی رژیم حتمی است؛
دلیل آن هم مشخص است زیرا فلسطین نیاز به تنفس و نیاز به رشد داشت و نیاز به رابطه با دیگر جبهههای مقاومت هم دارد، رژیم هم این را میداند و نمیگذارد؛ حماس این فضا را ایجاد میکند، شده به زور اینکار را انجام میدهد؛ به تحلیلهای بند تمبانی کارشناسان از زیدآبادی و عبدی گرفته تا روزنامه نگاران بیسواد در روزنامههای اصلاحطلب توجه نکنید، آنها این را نمیفهمیدند یا نمیخواستند بفهمند؛
بالاخره تعلق خاطری وجود دارد که نمیتوان منکرش شد، اگر هم تعلق نباشد آنقدر ابله هستند که دلشان نمیخواهد حرف جمهوریاسلامی تایید یا ثابت شود! گفتند پیروز این جنگ محمود عباس بود و سازشگران فلسطینی دیگر و هزار تحلیل و تخیل دیگر کردند که حماس اشتباه کرده، بنابراین باید گفت خاک بر سرشان با این نگاهشان؛
البته برخی اعضای تشکیلات خودگردان هم حرکت حماس را تایید کردند و گفتند صلح ما و آتش بس ما با رژیم تاثیری در جنایات او بر علیه ما نداشت... پس قوی باید جلو رفت؛
و اما ۲۰ نکته مهم و اساسی در خصوص جنگ غزه با رژیم صهیونیستی
1- طراح عملیات طوفان الاقصی محمد ضیف است که بعد از شهادت صلاح محمد شحاده فرمانده گردان های عزالدین قسام شد،به حاج قاسم نزدیک بود.2- ضیف کسی است که وقتی بحران سوریه بوجود آمد یک تنه در مقابل فرماندهان حماس که به سمت جبهه مخالفین اسد رفتند ایستاد و در کنار حاج قاسم و سوریه قرار گرفت.
3- بخشی از غزه زیر زمین است و بخشی از مردم در تونل ها زندگی می کنند.
4- در این تونل ها، کامیون رفت و آمد می کند و بعضا تا زیر شهرکهای صهیونیستی رفته و حداقل برای شش ماه تدارک آب و غذا و…دیده شده.
5- عملیات طوفان الاقصی از یکسال پیش طراحی شده و مانورهای آن 6 ماه زمان برده است.
6- این که فرمانده مهم اسراییلی را از فلان کوچه و خانه با لباس خواب می آورند، نشان از شناسایی و تمرین جدی دارد. او کسی بود که فرمانده لشکر عملیات در عمق بود و می گفت برای مهار ایران باید در عمق ایران عملیات کنیم.
7- نتانیاهو نه قصد ورود به غزه را دارد، نه توانش را . مقاومت او را تحریک به ورود می کند ولی نتانیاهو دنبال شکار بزرگ برای پایان جنگ است چون اگر دستاوردی نداشته باشد، دولتش سقوط می کند.
8- بایدن ، فارغ از حرفها و بیانیه ها، دنبال سقوط نتانیاهو است.
9- پس از پایان این جنگ در روند مهاجرت شاهد تغییراتی خواهیم بود. پیشتر هم مهاجرت معکوس راه افتاده بود اما حالا بسیار شدید خواهد شد و شهرک نشینان هیچ انگیزه ای برای این که سپر بلای تلاویو بشوند ندارند.
10- هک گنبد آهنین در ساعات ابتدای عملیات از نکات مهم دیگر است. شاهد بودیم چند هزار راکت شلیک شد و گنبد آهنین موفق به خنثی سازی آنها نشد. مقاومت همچنین نحوه تخلیه و کم اثر کردن گنبد آهنین و فلاخن داود را به خوبی تجربه کرده و آموخته است و بسیاری از شلیک ها، شلیک فریب است.
11- تاکید مسئولین امر در ایران این بوده که از کلید واژه گروههای مقاومت فلسطینی استفادهشود نه حماس چون عملیات بسیار وسیع تر از این حرفهاست و گروههای دیگر هم خارج از غزه و… نقش آفرینی دارند.
12- اگر اسراییل به غزه ورود پیدا کند، حزب الله لبنان و بخش های دیگری از مقاومت ورود خواهند کرد. این خط قرمز است و به صهیونیست ها هشدار داده شده است.
13- جبهه النصره و برخی گروههای نزدیک به حماس در سوریه از حماس اعلام حمایت کرده اند و احتمال فعال شدن جبهه علیه اسراییل از سوریه وجود دارد. اساسا برخی از گروه های اپوزیسیون سوریه در حال تغییر رفتار به سمت مقاومت هستند.
14- آمار200 اسیر واقعی نیست بلکه بیش از 1000 اسیر در اختیار مقاومت است و فقط 50 دانه درشت در بین آنها وجود دارد.
15- دقت سیستم دفاع ضد موشکى گنبد آهنین در هدف قرار دادن موشک هاى شناسایى شده بیش از ٩٠ درصد هست اما این آمار فقط براى وقتى است که سیستم پدافند موشک کافى براى جواب دادن داشته باشد و کاملا لود باشد. بطور تخمینى، سیستم دفاعى گنبد آهنین قادر هست ٤٤٠ موشک را در لانچرهایش جا دهد و با دقت بیش از ٩٠ درصد، جلوى ٤٤۰ موشک دشمن بایستد و در بهترین حالت باز هم ٤٤ موشک برخورد می کند اما موضوع اینجاست که وقتى ٤٤٠ موشک پدافندى شلیک شد، زمان زیادی لازم هست تا دوباره لانچرها پر شود و در این فاصله، موشک ها بدون هیچ مزاحمتى وارد حریم دفاعى گنبد آهنین می شود و به اهداف اصابت می کند.
16- وقتى در موج اول حماس نزدیک به ١٥٠٠ موشک شلیک کرد، نزدیک ١١٠٠ موشک بدون برخورد با پدافند به اهداف خود برخورد کرد.
17- هر موشک پدافندى بین ٥٠ تا ٦٠ هزار دلار قیمت دارد در حالیکه موشک هاى حماس هزینه ناچیزی در حدود 500 دلار دارد.
18- حماس حتى موقعی که واقعاً قصد موشک زدن به اهداف زمینى را ندارد بطور رندوم شب ها به مناطق حفاظت شده شلیک می کند و مشغول تمام کردن ذخایر موشک پدافندى و ایجاد هزینه بسیار زیاد و ارزیابی هست. حزب الله هم از طرق مختلف سعی در فعال کردن این سیستم و مصرف مهمات آن ها و شناسایی دقیق محل های قرارگیری و خلأ های آن برای جنگ احتمالی دارد و گاه از روش های خنده دار مثل لک لک ها استفاده می کند.
19- اسراییل و امریکا گاهی به زبان تهدید و گاهی به زبان اشاره و گاهی حتی با انکار نقش ایران سعی می کنند ایران را وارد ماجرا نکنند و از طریق واسطه های متعدد بر نقش ایران تاکید و از ایران می خواهند که حماس را مهار کند.
20- جلسات مستمر ارزیابی موقعیت با حضور مسئولان نظامی حماس و سایر اجزای مقاومت در مناطق امن لبنان و سوریه برگزار می شود و همه ابعاد عملیات به درستی و دقت رصد، ارزیابی و تصمیم گیری می شود.